Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Proiect pentru București: nicio stradă neasfaltată şi fără utilităţi publice

Publicat: | Autor: Andreea Nitoi | Numar afişări: 1394

Cu toate că suntem în anul 2018, iar Bucureștiul este capitala unui stat membru al Uniunii Europene, aproximativ 270 de străzi din acest oraș nu beneficiază de utilități publice și nici măcar nu sunt asfaltate.

sursa foto: https:/www.libertatea.ro/Potrivit declarațiilor primarului municipiului București, Gabriela Firea, cele mai multe artere care se află în această situație sunt în sectorul 1 – 94 de străzi. Alte 77 de străzi care nu sunt asfaltate și nici dotate cu utilități publice se află în sectorul 6, 40 asemenea artere se găsesc în sectorul 4, 33 în sectorul 3, iar câte 11  sunt în sectoarele 2 și 5.

În acest context, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a adoptat astăzi programul municipal de investiții "Nicio stradă neasfaltată și fără utilități publice", care presupune dotarea celor aproape 300 de artere bucureștene cu utilități publice (rețele publice de alimentare cu apă, canalizare menajeră, canalizare pluvială, iluminat public), precum și modernizarea sistemului rutier.

Programul va fi etapizat. Astfel, într-o primă fază, Direcția Generală Servicii Publice din cadrul aparatului propriu al Primarului General va solicita primăriilor de sector să stabilească investițiile necesare.

Ulterior, va fi formată o comisie din care vor face parte reprezentanți ai Municipiului București și ai sectoarelor, care va analiza proiectele de investiție publică, din punct de vedere al sustenabilității și suportabilității acestora și va prioritiza proiectele, în funcție de criteriile minime prevăzute în Hotărârea CGMB. Acestea sunt: existența unor reglementări urbanistice; studiu de prefezabiliate/studiu de fezabilitate/proiect tehnic; situația juridică a terenurilor clarificată - acte care să ateste proprietatea Municipiului București; punerea în aplicare a proiectului nu necesită aplicarea procedurii de declarare de utilitate publică și expropriere; complexitatea soluțiilor tehnice prevăzute de proiect impune/nu impune respectarea anumitor restricții.

Străzile selectate pentru a fi modernizate în cadrul acestui proiect vor fi preluate în administrarea CGMB.

Potrivit declarațiilor primarului Capitalei, lucrările vor fi realizate atât de către companiile municipale, cât și de către firmele care vor câștiga licitațiile, astfel încât asfaltarea și racordarea la rețelele de utilități publice să fie încheiate cât mai rapid.

Finanțarea va fi asigurată din bugetul local al municipiului București.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video