Proiecte imobiliare in Oradea



Hot News - 08.08.2006
 

Lansarea lucrarilor la autostrada Transilvania, care va trece la cativa kilometri de Oradea pentru a face jonctiunea la Bors cu proiectul similar maghiar care va veni dinspre Debretin, deschide perspective care acum cativa ani pareau de neimaginat pentru municipiul din nord-vestul tarii.

Dupa ce au avut un adevarat rol de pionierat in conceperea si lansarea unor parteneriate de tip public-privat, autoritatile locale privesc de pe acum cu si mai mare interes cele trei noi cartiere aflate in curs de dezvoltare: Europa (amplasat in zona Universitatii), Lotus (in strada Facliei) si Tineretului.

“Cautam noi parteneri, dar ne concentram si asupra accelerarii procesului de asigurare a utilitatilor, infrastructurii si a investitiilor comerciale necesare conturarii unor zone rezidentiale la standarde cu adevarat europene”, spune Mihai Groza, viceprimar al Municipiului Oradea.

Edilul citeaza, in sprijinul afirmatiilor sale, cartierul Europa: “Locuintele din acest cartier sunt foarte elegante. Avantajoasa este si zona, o zona care prinde deja contur european, deoarece in vecinatatea acestui cartier, la sfarsitul lunii august, va fi dat spre folosinta un hipermarket, dupa care urmeaza constructia unui

Carrefour. Prin urmare, “Europa” prinde contur la propriu si la figurat in... Europa!”. Iar Ioan Ciursas, directorul Regiei de Apa si Canal Oradea, da toate asigurarile ca, in viitorul apropiat, cele trei noi cartiere vor beneficia integral de serviciile specifice regiei.

Dan Ioan Popp, presedintele companiei de dezvoltare imobiliara Impact SA (realizatorul cartierului Europa) vede perspective si mai largi: „Un lucru foarte important pentru oradeni este modul in care isi pozitioneaza piata rezidentiala la granita intre Romania si Ungaria.

Acest lucru se transforma intr-o problema de calitate, de confort, pe de o parte, si - pe de alta parte - intr-o problema de pret. Un rol fundamental in acest echilibru il au autoritatile locale, care prin sistemul de impozitare, prin facilitatile pe care le acorda impulsioneaza piata si pot sa dirijeze fonduri structurale catre investitii in lucruri trainice, cu utilitate publica.”

Domnia sa a mai adaugat ca investitorii straini, in special britanicii si irlandezii, vor incepe sa-si indrepte atentia si catre orasele de granita. „Banuiesc ca in urmatorii trei ani, britanicii si irlandezii vor ajunge sa achizitioneze cote importante de pe piata rezidentiala oradeana”, spune D.I. Popp.

In viziunea sa, rolul developerilor este insa unul dificil: sa ofere marfa de calitate la preturi romanesti.


Ager Press
 

8 August 2006