Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Proiectul Casa Radio ar putea fi vândut

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 6883

După zece ani de când a intrat în parteneriatul public-privat și după numeroase încercări de a da viață proeictului Casa Radio, dezvoltatorul Plaza Centers ia în calcul și vânzarea participației. 

Acționarul principal al Plaza Centers, Elbit Imaging, a aprobat câteva schimbări propuse planului de restructurare al Plaza Centers, din 2014. Astfel, Plaza va plăti la data de 31 martie 2018, 0,25% din datoriile restante ale firmei. În plus, în cazul vânzării cu succes a proiectului Casa Radio din București și dacă veniturile nete din vânzare depășesc 45 miloane euro, atunci Plaza Centers va plăti creditorii cu până la 11 milioane euro, reiese dintr-un comunicat al companiei trimis Bursei de la Londra. 

Prin vânzarea proiectului se ia în calcul vânzarea participației din Casa Radio, dar nu și injectarea de fonduri din partea unei terțe entități. Plaza Centers deține o participație de 75% în cadrul proiectului din București. Statul Român deține 25%, iar restul participației este deținută de alte entități. 

Plaza Centers a investit 85 milioane euro în lucrări de demolare, design și lucrările la fundație până în 2010, atunci când proiectul a intrat în conservare. 

Planuri ce vizau Casa Radio 

În 2006, terenul și clădirea Casa Radio  au fost concesionate de statul român pe o perioadă de 49 de ani companiei Plaza Centers. Planul era ca în locul vechii clădiri să răsară un mall, turnuri de birouri, dar și un hotel și un centru de conferințe. Din păcate, nimic nu s-a concretizat nici până în ziua de astăzi.

În primăvara acestui an, compania anunța că “pot exista riscuri de reglementare referitoare la dreptul Guvernului Român de a expropria proiectul Casa Radio sau altele referitoare la sancțiunile pe care le pot impune Plaza Centers în ceea ce privește proprietatea". 

Pentru a susține proiectul, compania a căutat să atragă în partenreiat și alți investiori. 

 

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video