Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Proiectul de reabilitare a centrului istoric din Timișoara este nominalizat la Premiile Emerging Europe

Publicat: | Autor: Andreea Nitoi | Numar afişări: 2392

Singurul proiect din România care a fost nominalizat la una dintre cele 11 categorii de premiere ale Emerging Europe 2018 este „Reabilitarea spațiilor publice din centrul istoric al Municipiului Timișoara – Cetate”.

centru timisoaraCapitala Banatului, care ar putea obține premiul  ”Renewal project of the year” (Proiectul de revitalizare al anului), are concurență serioasă. Orașe din Armenia, Slovenia, Polonia, Georgia, Ucraina, Albania și Bulgaria sunt nominalizate la aceeași categorie, pentru inițiative care au transformat o clădire, un spațiu public sau un întreg areal.

Proiectele propuse au fost evaluate de către experții Emerging Europe. Pentru fiecare categorie au fost aleși zece nominalizați.

Proiectul de reabilitare a centrului istoric din Timișoara, finanțat în mare parte din fonduri europene, a vizat o suprafață de 45.923 mp și a fost finalizat în decembrie 2015. Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 10 milioane de euro. Pentru atingerea obiectivelor stabilite, municipalitatea a încheiat două contracte: unul pentru reabilitarea spațiilor publice din Cetate și altul pentru punerea în valoare a vestigiilor din centrul istoric. Acesta din urmă a avut valoarea de peste 7 milioane de lei.

În cadrul acestui proiect, zece artere ale Cetății au fost transformate în străzi pietonale: Sergent Constantin Mușat, Vasile Alecsandri, Lucian Blaga, Florimund Mercy, Francesco Griselini, Fără Nume 2, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu și Enrico Carusso. Totodată, autoritățile au realizat lucrări de reabilitare și în piețele Unirii, Sf. Gheorghe, Libertății și Țarcului.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Emerging Europe Awards care va avea loc la Londra, la sediul BERD – Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pe data de 22 iunie. Misiunea Emerging Europe este de a încuraja creșterea socială și economică în Europa Centrală și de Est.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video