Consilierea imobiliară este un domeniu cât se poate de necesar în vremurile pe care le traversăm. În condițiile în care toți jucătorii aruncă pe piață oferte speciale, gratuități și beneficii, este nevoie de un specialist care să le ofere clienților o viziune obiectivă asupra proiectului. Organizatorii Project Expo au adus în cadrul târgului un stand al specialiștilor în consiliere imobiliară.

21300-164692-eveniment.jpgÎn momentul în care văd o ofertă cu foarte multe avantaje, clienții se gândesc întotdeauna la ce este ascuns în spatele acesteia. Organizatorii Project Expo au intuit acest lucru și au adus la târg o echipă de specialiști care să le explice clienților cum anume un proiect sau altul poate să se transforme într-un avantaj pentru ei.

„Este un serviciu în plus, gratuit, pe care organizatorii expoziției îl oferă vizitatorilor. Este mai simplu să vii la un punct de consiliere, să spui care îți sunt nevoile și așteptările, iar oamenii avizați pentru acest lucru te trimit dezinteresat la acei expozanți care ți se potrivesc. Este o eficiență de timp și de efort, este multe mai simplu să fii direcționat exact acolo unde ai nevoie, unde cererea ta se întâlnește cu prețul, calitatea, locația, astfel încât vizita ta într-un târg să fie o experiență plăcută și mult mai eficientă.”, spune Luciana Petrescu, director general Net Worth Advisory.

Consilierii de la Project Expo sunt pregătiți să informeze clienții despre mersul şi evoluția pieței imobiliare

Compania de consiliere are rolul de a funcționa ca un sprijin pentru client, nu neapărat pentru expozanții de la târg. Nevoile clientului primează și nu există înțelegeri sau parteneriate cu companiile prezente. De asemenea, consilierii îi pot ajuta pe clienți să înțeleagă care este mersul pieței și direcția în care segmentul imobiliar se va îndrepta în următoarea perioadă.

„Ținând cont de faptul că avem o experiență de 11 ani în comunicarea din real estate, din varii puncte de vedere, atât jurnalistic, PR-istic, cât și din lucrul direct cu dezvoltatori, agenții imobiliare și provideri de servicii de internet specializate, putem oferi consultanță fără doar și poate pe tot ce înseamnă trenduri, prețuri, mersul nișelor în această zonă.”, continuă Luciana Petrescu.

Cei mai mulți clienți se arată interesați, după cum este normal, de cele mai mici prețuri. Oficialii companiei de consiliere subliniază însă faptul că nu numai prețul ar trebui să fie criteriul de alegere al locuinței.

„Din păcate, ne aflăm într-o perioadă de junglă imobiliară. Căutăm prețul cel mai mic și căutăm să obținem cel mai mult din fiecare ofertă. Noi încercăm să explicăm că este nevoie de un raport echitabil calitate-preț și vrem să le oferim acest lucru clienților noștri. Desigur, este un avantaj și faptul că dezvoltatorii și agențiile de profil fac, cu ocazia expozițiilor, pachete speciale, discounturi speciale.”, arată oficialul Net Worth Advisory.

“Este o idee interesantă să găseşti astfel de specialişti în cadrul unui târg. Dacă voi găsi ceva interesant voi vrea să văd şi punctul lor de vedere.” spune Paul Calotă, unul dintre vizitatorii târgului.

“Dacă nu există nicio înţelegere între aceşti specialişti şi unii dezvoltatori atunci este o idee excelentă. Sfaturile unui specialist sunt foarte utile, mai ales în această perioadă” adaugă Florin Dina, vizitator ăn cadrul târgului.

Clienții caută mai degrabă să închirieze, mai ales în locuințele care pot fi cumpărate peste câțiva ani

Primele lucruri pe care le iau în calcul specialiștii companiei de consultanță se referă la stilul de viață al fiecărui client. În funcție de aceste caracteristici, consilierul poate stabili clar în ce locuință este profitabil și în care este păgubos să locuiești.

„Un preț mic, dacă este o zonă nepotrivită, se poate transforma brusc într-un preț foarte mare. Să zicem că optezi pentru  o suburbie a orașului, dar drumul cu mașina îți ridică costurile cu benzina foarte mult. Și deci nu este o variantă foarte eficientă.”, mai spune Luciana Petrescu, director general Net Worth Advisory.

Totuși, chiar dacă nevoia de locuințe este mare în piață, iar teama de a te înhăma la datorii către o bancă și mai mare, se simte pregnant dorința de închiriere a locuințelor, fie ele vechi sau noi. Iar acest tip de tranzacții funcționează cu atât mai bine la dezvoltatorii care oferă posibilitatea transformării chiriei într-un avans, iar în cinci-șase ani, locuința poate deveni proprietate personală.

CITEȘTE ȘI Toamna se dă startul la târgurile imobiliare. Află care sunt ofertele!

 

1 October 2011