Locuinţele ieftine au devenit deviza târgurilor imobiliare ale anilor de criză, dar recent a apărut din nou dorinţa vânzătorilor de a găsi clienţi de lux. Aşa se face că la târgul imobiliar Project Expo, lângă ofertele de case vândute la preţ de garsonieră, se găsesc şi oferte pentru proprietăţi de lux.

25639-show.jpgClienţii care au deja terenuri obţin cele mai mici preţuri pentru case. Aceasta este concluzia târgului imobiliar Project Expo, care se desfăşoară zilele acestea la Sala Palatului. Pentru construcţia acestor case, preţurile pornesc de la 15.000 euro şi cresc odată cu pretenţiile clienţilor. De exemplu, pentru o casă pe pământ, de 73 mp, cu trei camere, două băi, bucătărie şi debara, preţul este de 37.500 euro + 5% TVA.

„Cea mai scumpă casă dintre cele mai ieftine se încadrează cu uşurinţă în bugetul de Prima Casă. Este vorba despre o casă de 110 mp, care se vinde cu 52.000 euro + 5% TVA. Iar casa nu este ieftină doar la achiziţie, pentru că un client cu buget mic vrea şi costuri mici de intretinere. Astfel, construcţiile noastre sunt gândite să facă economii de 60% la întreţinere”, ne-au spus oficialii Alamco.

Casele care generează economii sunt tentante atât pentru clienţi, cât şi pentru dezvoltatori. Sunt cartiere întregi bazate pe conceptul de eficienţă energetică şi, mai ales, la preţuri accesibile.

„Eficienţa energetică vinde apartamentele, oamenii au început să investească în mod corect, pe termen lung, pentru a-şi reduce cheltuielile ulterioare. Vindem case construite pe terenul clientului, case deja construite, apartamente în bloc, toate bazate pe acelaşi criteriu: eficienţa energetică”, spun oficialii Ozone Homes.

Periferia oraşului pare să fie cel mai căutat loc pentru locuinţele ieftine, chiar dacă este vorba despre apartamente sau case. Mai multe ansambluri sunt construite în zone precum Bragadiru, Voluntari sau Tunari. Totuşi, câţiva dezvoltatori par să fi găsit terenuri libere şi la preţuri accesibile chiar în interiorul oraşului.

„Noi am cumpărat terenul în zona Rahova acum doi ani, pentru investiţie. Ne gândeam că am putea să îl folosim pentru o dezvoltare rezidenţială, dar nu eram siguri ce urma să facem. Acum avem în construcţie un ansamblu de blocuri cu dotări peste medie, din care am şi vândut un număr relevant deja”, spune Marius Negoiţă, oficial Dream Residence.  

La extrema cealaltă se află proprietăţi de lux, a căror valoare depăşeşte câteva sute de mii de euro. De exemplu, o vilă din Snagov, de 1600 mp, se vinde la un preţ de 1.300.000 euro. Pentru o sumă aproape dublă, un investitor poate cumpăra o întregă clădire de apartamente. Un bloc cu şase etaje şi o suprafaţă construită de 2.000 mp, cu şase locuri de parcare în subteran şi finisaje de lux, costă 2,7milioane euro + TVA.

CITEȘTE ȘI A început Project Expo. Se caută clienţi cu bugete mici sau foarte mici

 

13 July 2012