Trei ani și 138 de milioane de euro vor fi necesari pentru construirea unei săli polivalente cu 20.000 de locuri și o suprafață desfășurată de 60.000 de mp, situată în București. Studiul de fezabilitate pentru proiectul care a fost aprobat, luni, 11 martie, de Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a fost realizat de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă SA.

42367-sala-polivalenta-1-bucuresti.jpgPrimarul Capitalei a anunțat că durata de execuție a Sălii Multifuncționale, care va fi ridicată în incinta Complexului Sportiv Lia Manoliu, pe b-dul Basarabianr. 37-39, în imediata apropiere a Arenei Naționale, nu va depăși tre iani. Totodată, Gabriela Firea a precizat că noua sală polivalentă „va dispune de o parcare subterana cu 380 de locuri si cinci terenuri de sport adiacente construcției”.

În aceeași ședință a CGMB, a trecut și proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici pentru opt pasarele pietonale care vor fi construite în București, în scopul creșterii mobilității urbane.

"Cele opt investiții vor adduce beneficii atât pietonilor, cât și șoferilor, iar suma totală estimată se ridică la 17,21milioane euro. Proiectul va avea drept consecinte directe fluidizarea traficului pe arterele peste care vor fi construite pasarelele și creșterea siguranței pietonilor", a explicat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Cele opt pasarele vor fi construite în următoarele puncte:
- Sos. Mihai Bravu nr. 30 (2,1 milioanede euro);
- Sos. Alexandriei nr. 2 - iesire Bucuresti  -Bragadiru (2,06 de milioanede euro);
- Calea Grivitei - RATB Carpati (2,9 de milioanede euro);
- Bd. Doamna Ghica - RATB Dimitrie Grozdea (2,1 milioane de euro);
- Sos. Pipera - sediu Prefectura Pasapoarte (două milioane euro);
- Sos. Pipera nr. 63 - 65 (două milioane euro);
- Str. Liviu Rebreanu - la Park Lake Mall (două milioanede euro);
- Bd. Iuliu Maniu - la Cora (2,05 demilioanede euro).

12 March 2019