Promoţie în Bulgaria: La un apartament achiziţionat, o garsonieră cadouAntreprenorii bulgari care nu au reusit sa-si vanda complexurile de vacanta pe care le-au terminat in vara acestui an au venit cu oferte care in urma cu cateva luni pareau incredibile. Pentru achizitionarea unui apartament de cel putin 100 de metri patrati, se acorda bonus o garsoniera de 40-50 metri patrati. Singura conditie este ca apartamentul in cauza sa fie achitat cu banii jos.

Ideea poate parea ciudata si aparent nejustificata, dar dezvoltatorii bulgari au mare nevoie de bani acum. Majoritatea au credite restante la banci pe care trebuie sa le achite. Potrivit presei bulgare de profil, in prezent exista 60.000 de astfel de garsoniere gratuite impanzite pe litoralul bulgaresc al Marii Negre. Iar toate fac parte din complexuri de agrement.

Criza imobiliara din Bulgaria a aparut ca urmare a retragerii investitorilor din Marea Britanie, Germania si Rusia care initial se aratasera interesati de achizitionarea de locuinte de vacanta in Bulgaria. Din vara, loviti de criza globala, acestia au preferat sa isi amane pe termene foarte lungi achizitiile din Bulgaria, iar cei care aveau deja proprietati chiar sa le puna la vanzare.

6 December 2008