Compania K&S Developments, controlată de managerii BelRom, a anunţat că se aşteaptă la venituri anuale de 4,5-5 mil. euro din închirierea centrului comercial Electroputere Parc din Craiova, care în prezent este preînchiriat în proporţie de 80%.

16741-0-54919-electroputere_86e0fa0295.jpgMall-ul va fi deschis la sfârşitul acestui an, iar procesuld e închiriere a început în luna octombrie a anului trecut, potrivit companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

Principalele ancore ale mall-ului vor fi Auchan, ai cărui proprietari sunt parteneri la dezvoltarea proiectului, care va deschide un hypermarket în suprafaţă de 11.000 mp, Decathlon - care va ocupa 3.500 mp, Kiabi (1.800 mp) şi Leroy Merlin cu 10.000 mp.

S-a mai semnat contracte de închiriere cu retailerii de îmbrăcăminte C&A, New Yorker, Takko şi Orsay, cu brandurile de încălţăminte Bata, Deichman, Otter şi Leonardo, cu operatorii din domeniul electronicelor şi electrocasnicelor Domo şi Altex şi cu retailerii de accesorii Splend'or, B&B Collection, Kendra şi Yves Rocher.

„Suntem în discuţii şi cu H&M şi sperăm să putem anunţa cât de curând şi semnarea acestui contract", a menţionat Răzvan Sin, head of retail department în cadrul DTZ Echinox.

Clădirile Electroputere, păstrate

Dezvoltatorul va reamenaja una dintre clădirile platformei Electroputere Craiova, motiv pentru care timpul de execuţie a lucrării va fi redus. Proiectul este momentan în fază de autorizare.

K&S Developments şi Auchan, cei doi parteneri în această investiţie, au achiziţionat în noiembrie anul trecut 12 ha din terenul Electroputere. Investiţia în proiect se va ridica la 90 mil. euro, inclusiv banii plătiţi pe teren, şi va fi asigurată printr-o linie de credit deschisă la UniCredit.

Dezvoltatorul, compania K&S Developments este controlată integral de firme deţinute de Kris Carton şi Steven Van Den Bossche. Cei doi, în calitate de managing partners ai Belrom Retail Estate, au dezvoltat Sibiu Shopping City, European Retail Park (ERP) Târgu Mureş, ERP Brăila, ERP Focşani, Hello Shopping Bacău, ERP Severin. Compania mai are în pregătire o serie de alte proiecte comerciale în mai multe oraşe din ţară.

Firma saudită Al-Arrab Contracting Company Limited deţine 62,8% din capitalul Electroputere, în baza contractului de privatizare încheiat în noiembrie 2007.

Uzina are patru divizii de producţie, respectiv aparataj electric, maşini electrice rotative, transformatoare de putere şi vehicule feroviare şi urbane, o divizie de servicii generale, precum şi fabricile Scule, Dispozitive, Verificatoare, Piese Turnate şi Forjate, Reparaţii şi Modernizări de Maşini Unelte şi Instalaţii Tehnologice.

La Craiova au mai fost începute în ultimii ani lucrări la alte două malluri - West Gate şi Adora Mall - însă construcţia acestora a fost suspendată ca urmare a dificultăţilor de închiriere şi finanţare.


Sursa

4 March 2011