În ultimele două luni, omul de afaceri Petrică Uşurelu şi belgienii de la Alinso au cumpărat alte 30 de hectare de teren pentru Ploieşti West Park. Suprafaţa totală a parcului ajuns astfel la 250 ha. În plus, după ridicarea primei clădiri ecologice pentru IMM-uri, dezvoltatorii au început deja construcţia celei de-a doua clădiri, pentru firme mici.

19402-ploiesti_west_park.jpg"Avem încă multe terenuri care pot fi ocupate de clienţi în acest mare Parc. Pentru clădirea dedicată IMM-urilor, purtăm negocieri cu foarte mulţi clienţi. Chiriile pentru acest tip de clădire sunt de 4-5 euro/mp dar putem face oferte personalizate", a declarat Ivan Lokere, CEO Alinso Group.

Construirea celei de-a doua clădiri pentru firme mici poate fi greu de înţeles în condiţiile în care în cazul primei clădiri abia se poartă discuţii cu potenţiali chiriaşi. Dezvoltatorii sunt însă optimişti. "Eu cred că în şase luni, prima clădire ecologică va fi ocupată total. Până acum, lucrurile s-au mişcat mult mai repede decât ne aşteptam în urmă cu ceva timp", adaugă Lokere.

Astfel, la doi ani de la deschiderea Ploieşti West Park, cel mai mare parc de afaceri din sud-estul Europei, dezvoltatorii au deja ridicată o clădire dedicată companiilor mici şi mijlocii, care se aşteaptă a fi dată în folosinţă în acest an, fiind aproape de finalizare.

Aceasta are o suprafaţă 17.800 mp şi este prima clădire industrială ecologică. Mai precis, este primă clădire de depozitare ce va avea certificare BREEAM (una dintre principalele metode de evaluare a performanţei ecologice a unei clădiri).

În doi ani de la inaugurarea din iunie 2009 a Parcului, Ploieşti West Park a atras companii precum: Unilever, Lufkin Industries Inc, compania Toro, OTZ Logistics şi British American Tobacco. Alinso a dat în folosinţă depozite de 30.000 mp pentru Unilever, 12.000 mp pentru OTZ Logistics şi 8.300 mp pentru British American Tobacco. Pentru compania Toro, Alinso construieşte un depozit de producţie de 13.000 mp pe 3,4 ha de teren cumpărat de această companie.

Cu peste 50.000 mp de depozite logistice deja construite, dezvoltatorii promit să livreze în 2011 încă 20.000 mp de depozite logistice de clasa A, clădirea ecologică aflată aproape de finalizare, clădirea pentru firmele mici (suprafaţă de 9.000 mp). La acestea se vor adăuga alte câteva clădiri specializate şi facilităţi precum spaţii de depozitare frigorifice. Astfel că până la finele anului în curs, peste 100,000 mp de clădiri sunt promise a fi construite în acest parc.


Sursa

23 June 2011