Preţurile terenurilor de pe piaţa locală s-au întors la valorile solicitate în perioada 2004-2005, dar încă există proprietari care consideră justificat să ceară 8.000 de euro/metrul pătrat de teren în Piaţa Victoriei din Bucureşti, zona considerată punctul zero al dezvoltărilor de birouri din Capitală.

20030-victoriei-mihai-dascalescu.jpg"În anumite zone se păstrează discrepanţe mari între aşteptările vânzătorilor şi ofertele făcute de cumpărători. De exemplu, în Piaţa Victoriei preţurile cerute variază între 1.500 de euro/metrul pătrat şi 8.000 de euro/metrul pătrat, în funcţie de vizibilitate, formă şi caracteristicile planului urbanistic zonal", spun consultanţii Colliers, potrivit cărora în prima jumătate a anului preţurile terenurilor s-au stabilizat.

Interes pentru terenuri este în ţară în special din partea retailerilor şi dezvoltatorilor de spaţii comerciale, în timp ce în Bucureşti a revenit interesul şi din partea dezvoltatorilor de birouri, dar doar pentru zona centrală, Floreasca-Barbu Văcărescu şi, mai nou, Basarab.


Sursa

27 July 2011