Proprietarul lantului hotelier Unita Turism, Josef Goschy, a stopat investitiile, deoarece nu este dispus sa imprumute bani de la banci la dobanda solicitata si vrea sa obtina sumele necesare modernizarilor din vanzarea a peste 100.000 mp de teren in Cluj si a mai multor hoteluri.
4737-josef_goschy.jpg"Noi avem niste investitii in derulare, pe care le incheiem peste doua luni, iar investitii noi nu vom mai face pana nu reusim sa vindem ceva, pentru ca nu mai avem bani", a declarat Josef Goschy.

Omul de afaceri a scos anul trecut la vanzare hotelurile Onix si Safir de la Cap Aurora, pe care vrea sa obtina 6 mil. euro, iar in urma cu cateva luni a decis sa renunte si la hotelurile Central din Suceava si Transilvania din Targu-Mures, fiecare dintre ele avand un pret de 4 mil. euro.

"Acum vrem sa vindem si trei terenuri din Cluj, care insumeaza peste 100.000 mp. Vrem sa obtinem pe ele 20 mil. euro. As fi vrut sa iau un credit bancar de 20 mil. euro, pentru a finanta investitiile, insa la 20% dobanda nu poti lua niciun credit. A

s fi acceptat o dobanda de 10%", a adaugat Goschy. Cu 26 de hoteluri care cumuleaza peste 3.500 de camere si 7.000 de locuri in restaurante, Unita Turism este cel mai mare lant hotelier din Romania.

Sursa

12 May 2009