Pensiunile şi terenurile din staţiunea montană sunt scoase la vânzare pentru că proprietarii au nevoie disperată de bani pentru a-şi achita creditele ipotecare. În localitatea braşoveană preţurile pensiunilor aflate în stadiul „la roşu" pornesc de la 90.000 de euro. Asta pentru că oferta pe acest segment este foarte bogată.

sursa:adevarul.roStaţiunea Bran s-a dezvoltat alert în ultimii ani. Dovadă stau zecile de vile, pensiuni şi hoteluri aflate în construcţie, multe dintre ele fiind deja în faza „la roşu".

Ritmul construcţiei de facilităţi de cazare şi agrement a încetinit în 2009, comparativ cu anul precedent, pe fondul crizei economice.

Efectul nu a întârziat să apară, astfel că un număr însemnat de proprietari din zonă reclamă lipsa fondurilor pentru finalizarea proiectelor şi decid să le scoată la vânzare în speranţa unei recuperări măcar parţiale a investiţiei de până acum.

David Mihalache, consultant al agenţiei imobiliare Monte din Râşnov, spune că, în prezent, are zeci de proprietăţi scoase la vânzare.

 



Sursa

4 January 2010