Un milionar american a cumpărat toate proprietăţile scoase la licitaţie de stat în districtul Macomb, Michigan. Acesta a plătit aproape 5 milioane dolari pentru cele 645 proprietăţi executate silit şi a declarat că se aşteaptă să scoată un profit de 2 milioane dolari din revânzare.

25869-foreclosed-home.jpgBill McMachen este un american care s-a îmbogăţit din vânzarea iahturilor şi care vrea acum să-şi mărească averea încercându-şi norocul în real estate. Milionarul a cumpărat săptămâna trecută toate proprietăţile scoase la licitaţie în districtul Macomb, Michigan.

Cele 645 de proprietăţi (dintre care 403 locuinţe) au fost executate silit de statul american pentru neplata taxelor şi au vândute pentru suma de 4,9 milioane dolari, astfel că preţul final mediu a fost de 7.500 dolari/proprietate.

„Proprietăţile mai bune au fost puse la pachet cu cele mai puţin atractive, aşa că sunt mai multe şanse să găsim un client pentru toate”, a declarat trezorierul districtului Macomb pentru Huffington Post.

În schimb, ceilalţi investitori care au doreau să liciteze sunt nemulţumiţi în urma acestei înţelegeri. Unul dintre potenţialii cumpărători a declarat că era dispus să plătească pentru o anume proprietate de patru ori mai mult decât preţul pentru care a fost vândută şi şi-a exprimat regretul că nu a reuşit să o achiziţioneze.

„Clienţii care cumpără cinci sau zece case nu intenţionează să se mute în ele. Aceştia nu vor decât să facă o afacere bună, le doresc succes, iar asta nu e treaba mea. Eu trebuie să fac un singur lucru: să colectez taxele şi exact asta am făcut”, a adăugat trezorierul Ted Wahby.

Bill McMachen nu este singurul om de afaceri care a reuşit să îşi mărească averea de pe urma executărilor silite, cumpărând proprietăţi la preţuri mici pentru a le revinde ulterior. Câţiva americani s-au asociat, au achiziţionat 300 locuinţe scoase la licitaţie de statul american sau de bănci şi, în numai opt luni, au reuşit să scoată un profit de trei milioane dolari. McMachen a declarat că, în urma acestei afaceri, se aşteaptă ca profitul să se ridice la două milioane de dolari.

CITEȘTE ȘI Warren Buffett recomandă: e momentul pentru a investi în proprietăţile americane

 

 

7 August 2012