RA-APPS a inceput, luni, vanzarea primelor imobile din patrimoniu incluse pe lista avizata anul trecut de Guvern si a cedat un teren din Snagov de aproape 1.300 metri patrati la pretul de pornire al licitatiei, de 107.500 euro, pentru al doilea teren, in suprafata mai , neprimind insa oferte.

23865-teren-intravilan-de-vanzare-snagov-1549067_big.jpgPentru terenul in suprafata totala de 1.287 metri patrati din comuna Snagov (judetul Ilfov) au fost cumparate trei dosare de prezentare, dar la licitatie s-a inscris o singura persoana, astfel ca imobilul a fost cedat la pretul de pornire al licitatiei, de 107.500 euro fara TVA, conform Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

Al doilea teren din Snagov, in suprafata de 3.531 metri patrati, ofertat la un pret de pornire de 224.700 euro fara TVA, nu a fost vandut deoarece la licitatie nu s-a prezentat in final nicio persoana, desi au fost cumparate doua dosare de prezentare. Regia urmeaza sa organizeze o noua licitatie pentru acest imobil.

Peste doua zile, RA-APPS va organiza licitatii pentru cinci apartamente din Bucuresti, urmand ca la sfarsitul saptamanii sa fie ofertat complexul agrozootehnic Magurele cu mai multe trei terenuri aferente.

Licitatiile vor continua in urmatoarele doua saptamani pentru mai multe active, printre care hotelul Gloria din Suceava, casa de oaspeti Bradet din Suceava, vila Predeal din aceeasi statiune montana, hotelul Dacia din Neptun-Olimp, vila Agigea din Eforie Nord si vilele Egreta si Cerna din Mamaia.

Lista primelor imobile scoase la vanzare , avizata de Guvern la sfarsitul anului trecut, nu include active valoroase precum Clubul Floreasca, hotelurile Triumf si Mara, care urmeaza sa fie ofertate ulterior. Multe dintre toate aceste imobile au mai fost scoase la vanzare de RA-APPS si in anii anteriori, dar fara succes.

In bugetul pentru acest an, Guvernul si-a propus sa incaseze 706 milioane lei (peste 160 milioane euro) din vanzarea imobilelor RA-APPS, veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului urmand astfel sa creasca de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru anul trecut.

 

Sursa

13 March 2012