Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

RADET se pregătește pentru sezonul rece

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 1100

Pe 23 septembrie Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice București (RADET) va începe încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică. Acțiunea este necesară pentru pregătirea rețelei de termoficare în noul sezon de încălzire 2019 - 2020.

 

sursa foto: https:/www.europafm.ro/bucuresti-radet-incepe-pregatirile-pentru-sezonul-rece/Astfel, consumatorii sunt rugați să ia  măsurile necesare pentru finalizarea lucrărilor la instalațiile din imobile, pentru a evita incidentele (inundații în apartamente) ce pot apărea după umplerea instalației de termoficare.

 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de RADET, „Asociațiile de Proprietari racordate la sistemul centralizat de termoficare trebuie să se asigure că instalațiile interioare proprii de alimentare cu energie termică sunt în stare de funcționare și că lucrările din interiorul imobilelor sunt finalizate.”

 

Totodată, RADET a anunțat că, potrivit reglementărilor în vigoare, „debranșarea instalațiilor interioare de încălzire și/sau pentru apă caldă menajeră ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire.”

 

Data exactă privind începerea furnizării agentului termic pentru încălzire va fi anunțată ulterior, conform prevederilor H.G. nr. 425/1994, modificată prin H.G. nr. 337/2018.

 

RADET are datorii mari către ELCEN

 

În prezent, RADET are datorii de 217,5 de milioane de lei către ELCEN, din care 110,3 de milioane de lei cu scadența de 90 de zile depășită, iar Comitetul Creditorilor ELCEN discută despre sistarea livrării apei către RADET. Administratorul judiciar ELCEN, Sierra Quadrant, spune că s-a ajuns în această situație din cauză că Primăria Municipiului București (PMB) refuză să plătească subvenția către RADET.

 

Primăria Capitalei promite bucureștenilor că vor avea apă caldă și căldură în această iarnă

 

Pe de altă parte, Primăria Capitalei a anunțat că va întreprinde toate demersurile necesare pentru ca livrarea agentului termic să se facă fără probleme.

 

"În acest moment, suntem în plin proces de reparații și înlocuire a țevilor vechi, unele dintre ele chiar de peste 50 de ani“, a precizat Gabriela Firea, primarul Capitalei.

 

“Oprirea apei calde în Capitală este o măsură extremă, pe care am încercat să o evităm în permanență. Am livrat agentul termic către RADET, deși ELCEN nu era plătită. (…) Este imposibil pentru o companie aflată deja în insolvență să presteze servicii pe gratis, acumulând datorii la rândul ei către furnizori și privând creditorii de șansa recuperării creanțelor. De aceea, probabilitatea ca ELCEN să oprească livrarea apei calde în maximum o lună este destul de mare", a explicat Ovidiu Neacșu, partener fondator Sierra Quadrant.

Taguri: rece, sezon, radet
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video