Omul de afaceri Radu Enache, care controleaza lantul hotelier Continental, cu afaceri de 27 mil. euro, a semnat un contract de tipul sale & lease back pentru hotelul de doua stele Hello din Capitala, evaluat la 17 mil. euro.

Radu Enache vinde hotelul Hello prin contract sale&lease back"Hotelul a fost evaluat de doua companii la 17 milioane de euro. Ramane sa negociem suma cu care se va vinde", a spus Radu Enache, care a adaugat ca tranzactia ii va permite finantarea altor proiecte in derulare.

Contractele imobiliare de tip sale & lease back presupun vanzarea unui imobil, pentru ca in baza unui contract de leasing pe termen lung vanzatorul sa isi pastreze dreptul de folosire a bunului, in schimbul unei chirii.

Enache spune ca va rascumpara unitatea in 15 ani, iar intre timp banii vor fi folositi pentru investitii.

Radu Enache a mai incheiat contracte de tip sale & lease back, spre exemplu, anul trecut in cazul unitatii Ibis din Constanta.

Radu Enache a mai precizat ca intr-o luna spera sa se finalizeze aceasta tranzactie, iar banii obtinuti vor fi folositi pentru dezvoltarea celor doua hoteluri si a unui centru de conferinte din Bucuresti (pentru care a bugetat investitii de 45 mil. euro), pentru dezvoltarea complexului hotelier din Timisoara sau a proiectului din Iasi (unde detine un teren de 10.000 mp).

Sursa

3 April 2009