Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Radu Opaina vă învaţă cum să vă feriţi depăcăleli la cumpărarea unei locuinţe

Publicat: | Sursa: Libertatea | Numar afişări: 2737

Tot mai multe familii şi-au cumpărat sau vor să-şi achiziţioneze apartamente. Ca să nu cădeţi în capcana constructorilor, a foştilor proprietari sau chiar a vecinilor, Radu Opaina, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România, vă spune la ce să fiţi atenţi când vă luaţi o locuinţă.

sursa: libertatea.ro1. În primul rând, când mergeţi să vedeţi apartamentul, uitaţi-vă pe listele de la întreţinere. Aşa veţi vedea dacă cel de la care vreţi să cumpăraţi casa are sau nu restanţe.

2. Intraţi în vorbă cu vecinii ca să aflaţi ce probleme sunt la bloc. Dacă sunt multe restanţe sau există mulţi rău-platnici, gândiţi-vă de două ori înainte de a semna contractul de vânzare-cumpărare, ca să nu existe riscul să rămâneţi fără utilităţi.

3. Dacă veţi achiziţiona un apartament într-un bloc vechi, uitaţi-vă cu atenţie la felul cum arată scara şi mai ales palierul unde e situată locuinţa. Dacă e mizerie şi debandadă, e clar că vecinii nu sunt ordonaţi şi nu le place curăţenia.

4. Dacă apartamentul e situat într-un bloc nou, verificaţi cu atenţie structura acestuia. Mergeţi la subsol să vedeţi dacă e totul în regulă, uitaţi-vă bine la grinzi şi la pereţii de rezistenţă, să nu fie avariaţi. Cereţi preşedintelui asociaţiei cartea tehnică a construcţiei.

5. Atenţie la locuinţele din blocurile noi. Teoretic, aici trebuie să achitaţi mai puţin la întreţinere decât într-unul vechi. E normal să plătiţi proporţional cu suprafaţa pe care o ocupaţi. Cheltuielile comune, lift, salariile preşedintelui şi administratorului, se împart între locatari şi cel care deţine restul apartamentelor. Aceste detalii vi se pot trece în contract. Dacă cineva vă impută sume la întreţinere, vă fură.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video