Un cartier rău famat, de care mulţi se feresc! Aşa este perceput de mulţi cartierul Rahova despre care agenţii imobiliari spun că nu este atât de rău pe cât se spune. Dar, să nu uităm că fum, fără foc nu se poate.

În această zonă cumpără, în general, cei care au copilărit aici şi care cunosc cartierul destul de bine. Persoanele care nu sunt familiarizate cu zona se feresc, în general. Despre valoarea locuinţelor, agenţii imobiliari spun că au scăzut la jumătate faţă de anul trecut.

"Comparativ cu anul trecut preţurile au scăzut cu cel puţin 50%. Proprietarii, cel puţin în momentul acesta nu au înţeles că piaţa este destul de dificilă în această perioadă. Ei, în continuare, vor să obţină preţuri destul de mari, însă e puţin mai greu" susţine, Daniela Cioarca - consilier imobiliar.  

Cel mai mult au scăzut garsonierele şi apartamentele cu două camere. O garsonieră cu o suprafaţă de 42 mp, decomandată se vinde cu aproximativ 40.000 de euro. În cazul apartamentelor cu trei şi patru camera preţurile au rămas pe loc. Sunt încă proprietari care visează să obţină 90-100.000 euro, pentru un apartament cu trei camere. Preţuri mult prea mari pentru această zonă, sunt de părere agenţii imobiliari.

"Proprietarii când aud că vor avea un potenţial cumpărător cu creditul Prima Casă spun nu, pentru că nu sunt bine informaţi şi nu ştiu ce presupune acest lucru, că au auzit de la rude, de la prieteni ca va dura foarte mult, cel puţin două luni. Cine vinde acum, o face pentru că este nevoit şi fortat. În concluzie, nu prea au fost vânzări prin Prima Casa" ne-a declarat Daniela Cioarca - consilier imobiliar.  

Chiriile au mers şi în Rahova mai bine decât vânzările. Un apartament cu două camere complet mobilat şi utilat se închiria anul trecut cu 450 euro/lună, astăzi nu dă nimeni mai mult de 300 de euro/lună. Pentru o garsonieră chiria variază între 200 şi 250 euro.  

Avantajele cartierului Rahova, potrivit agenţilor imobiliari
    * Preţuri accesibile
    * Aproape de centru
    * Mijloace de transport în comun de suprafaţă


Dezavantajele cartierului Rahova, potrivit agenţilor imobiliari: 

    * Trafic aglomerat/ zonă aglomerată
    * Lipsa spaţiilor verzi
    *  Mizeria din zona pieţei Rahova



14 December 2009