Raiffeisen Bank, a treia instituţie de credit de pe piaţă, a recuperat anul trecut aproape 50 mil. euro prin operaţiuni de restructurare a portofoliului de real-estate, diminuându-şi expunerea în special pe proiecte rezidenţiale.

17967-raiffeisen-bank-1.jpgSub presiunea căderii preţurilor şi a înghe­ţării pieţei imobiliare, mai multe bănci au recurs în ultimii doi ani la transferul unor active pe vehicule speciale, la executări silite sau alt tip de vânzare pentru a mai scăpa de povara provizioanelor.

De asemenea, Raiffeisen a revizuit structurile de finanţare a unor clădiri de birouri şi terenuri, solicitând capital suplimentar din partea dezvoltatorilor, iar mai multe credite imobiliare acordate unor persoane juridice au fost restructurate.

La nivelul portofoliului corporate, banca a continuat anul trecut procesul de echilibrare a proiectelor finanţate între activele industriale şi cele imobiliare, reuşind să mă­rească finanţările de proiecte industriale. Potrivit raportului anual al băncii, în 2010 au fost finanţate proiecte în agribusiness, metalurgie şi sănătate - inclusiv achiziţii. Raiffeisen susţine că a reuşit atragerea "unuia dintre cei mai mari furnizori în sectorul sanitar".


Sursa

5 May 2011