Raiffeisen Bank International finanţează cu 95,5 milioane de euro construcţia centrului comercial Promenada Mall dezvoltat în zona Floreasca de compania Raiffeisen evolution (RE), de la care banca austriacă a preluat în noiembrie 2011 două clădiri de birouri, inclusiv proiectul Sky Tower.

22942-raiffeisen88_11850000.jpg"Finanţarea obţinută de la Raiffeisen Bank International este de 95,5 milioane euro. Împrumutul acordat Floreasca City Center este destinat construcţiei Promenada Mall. Am început construcţia mall-ului în acest an, după obţinerea finanţării (în luna decembrie 2011, n.r.)", au declarat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii dezvoltatorului, adăugând că deschiderea centrului comercial a fost stabilită pentru ultimul trimestru din 2013.

Aceştia au menţionat că este prematur să stabilească valoarea totală a fondurilor necesare pentru dezvoltarea mall-ului, care va avea o suprafaţă închiriabilă de 35.000 de metri pătraţi. Centrul comercial va fi structurat pe patru niveluri, va avea peste 120 de magazine şi 1.300 de locuri de parcare subterane.

Agentul exclusiv al proiectului este firma austriacă Krammer&Wagner, spaţiile din mall fiind scoase la închiriere încă din primăvara anului 2010.

"Am realizat nivelul de închiriere care să ne permită obţinerea finanţării bancare", au adăugat sursele citate.

Promenada Mall a fost anunţat de peste de patru ani, dar începerea construcţiei a fost amânată din cauza condiţiilor de pe piaţa imobiliară şi financiară.

RE deţine un teren situat în apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, pe care a proiectat construcţia mall-ului şi două clădiri de birouri, dintre care Sky Tower, cu 36 de etaje.

 

Sursa

12 January 2012