Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

INS: Clădirile rezidențiale au crescut cu 54%, în prima lună a lui 2015

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1938

Anul 2015 are un început mult mai bun decât cel anterior, în domeniul construcțiilor. În timp ce volumul lucrărilor de construcții s-a mărit cu peste 12%, o creștere cu adevărat spectaculoasă au înregistrat-o clădirile rezidențiale (53,9%), conform celei mai recente analize a Institutului Național de Statistică.

constructii insDomeniul construcțiilor înregistrează creșteri simțitoare la începutul lui 2015, față de aceeași perioadă a anului trecut. Volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 12,2%, ca serie brută, potrivit celui mai recent raport emis de Institutul Național de Statistică.

Pe elemente de structură, reparațiile capitale au înregistrat o creștere de 22,6%, iar lucrările de construcții noi au crescut cu 17,5%. În același timp, lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 6,5%.

Pe obiecte de construcții, au crescut clădirile rezidențiale și clădirile nerezidențiale cu 53,9%, respectiv cu 27,7%. În același timp, construcțiile inginerești au înregistrat o scădere de 6%.

„Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 12,9%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creșteri astfel: lucrările de reparații capitale cu 25,3%, lucrările de construcții noi cu 19,3% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 2,3%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile rezidențiale și la clădirile nerezidențiale cu 47, 6%, respectiv cu 29,3%. Construcțiile inginerești au scăzut cu 11,8%”, menționează reprezentanții INS.

Comparativ cu luna decembrie 2014 însă, activitatea este mult mai slabă. Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie brută, cu 70,9%, scădere evidențiată astfel: lucrările de întreținere și reparații curente cu 74,0%, lucrările de construcții noi cu 70,2% și lucrările de reparații capitale cu 69,1%. Pe obiecte de construcții, au avut loc scăderi la construcțiile inginerești cu 75,0%, clădirile nerezidențiale cu 68,9% și la clădirile rezidențiale cu 58,3%.

„Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, s-a înregistrat o scădere cu 5,4%, evidențiată astfel: lucrările de construcții noi cu 12,6%, lucrările de întreținere și reparații curente cu 10,1% și la lucrările de reparații capitale cu 0,2%. Pe obiecte de construcții s-au înregistrat scăderi la clădirile nerezidențiale și la construcțiile inginerești cu 11,5%, respectiv cu 8,8%. Clădirile rezidențiale au crescut cu 21,7%”, conchid reprezentanții INS.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video