Tot mai multe apartamente se vând la pachet, cu tot cu chiriaşi. Clienţii care dispun de un avans consistent, dar nu au posibilitatea de a obţine un credit ipotecar, au opţiunea de a-şi cumpăra o proprietate.

http://www.adevarul.ro/articole/ratele-la-proprietar-noua-tranzactie-cu-case.htmlProprietarii care doresc să-şi vândă locuinţele au urmat exemplul dezvoltatorilor şi au venit cu soluţii alternative care să atragă clienţii.

Dar chiar şi aşa, cumpărătorii se lasă aşteptaţi. Dan Ioan şi-a scos la vânzare garsoniera şi este dispus să o vândă în trei rate, dar cu un avans de 50%.

El vrea să vândă chiar dacă renunţă la o sursă de venit, pentru că are un chiriaş acolo care îi plăteşte 270 de euro lunar şi care poate fi preluat de către noul proprietar. A fost greu să găsească un cumpărător, pentru că puţini sunt cei care îşi pot permite să îi dea cash cei 38.000 de euro pe care îi cere.

În plus, în cazul unei proprietăţi cu o suprafaţă de 23 de metri pătraţi, cât are garsoniera din Teiul Doamnei a lui Ioan, banca nu acordă credite ipotecare. Limita minimă este de 24 de metri pătraţi. În astfel de tranşe poate fi cumpărată chiar şi o vilă, al cărei preţ pe piaţă este de aproape 200.000 de euro.

Această idee funcţionează cel mai bine în cazul terenurilor. Cel puţin aşa reiese din calculele lui Petrică Vrânceanu, care vinde diferite suprafeţe în rate.


Sursa

21 September 2009