Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Real pleacă din România. Auchan câştigă teren şi ajunge în topul hipermarketurilor

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 7158

Tranzacţia anului din piaţa locală de fuziuni şi achiziţii ar putea avea loc săptămâna aceasta, joi. Francezii de la Auchan ar putea prelua reţeaua de hipermarketuri Real, au declarat pentru ZF mai multe surse apropiate celor două grupuri.

Real pleacă din România. Auchan câştigă teren şi ajunge în topul hipermarketurilorAuchan are de gând să cumpere operaţiunile germanilor de la Real de pe pieţele din Polonia, România, Rusia şi Ucraina, cu vânzări de 3 miliarde euro, potrivit unor surse, citate de Bloomberg. Trei inaugurări de hypermarketuri în Capitală, până la sfârşitul anului Sfârşitul lui 2012 vine cu trei inaugurări de hypemarketuri în Bucureşti, după ce vara aceasta nu a fost finalizat niciun nou proiect ... Este o tranzacţie extrem de importantă, care i-ar putea trimite pe francezii de la Auchan în topul reţelelor de hipermarketuri, alături de Kaufland şi Carrefour, companii care au un rulaj anual ce depăşeşte un miliard de euro. Auchan deţine în total 636 hipermarketuri şi 763 supermarketuri, fiind prezent în 12 ţări. În același timp, Carrefour este prezent în 32 țări, cu peste 9.500 magazine.

Potrivit informaţiilor ZF, conducerile locale ale celor două companii sunt în expectativă în prezent: grupul Auchan aşteaptă inclusiv o "infuzie" importantă de personal dinspre Real, în timp ce reprezentanţii Real sunt greu de găsit când vine vorba de luarea unor decizii importante în numele companiei germane.

Real şi Auchan au venit în România acelaşi an, în 2006. Au atacat piaţa în mod diferit însă, germanii au avut o politică agresivă de expansiune, în timp ce francezii au ales să fie mult mai prudenţi. Astfel, în timp ce Real a inaugurat 25 hipermarketuri şi, în acest an, a ajuns în situaţia de a închide o unitate, la Timişoara, Auchan deţine pe piaţa locală o reţea de 10 hipermarketuri şi se pregăteşte  să deschidă în următoarea perioadă un nou magazin, în Crângaşi.

O politică diferită au avut şi în ceea ce priveşte spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea. În timp ce Auchan a încercat, în special în ultimii ani, să cumpere spaţiile magazinelor în care deţine sau va deschide hipermarketuri, Real a ales Chiria unui spaţiu comercial de pe Bd. Magheru, de 30 ori mai ieftină decât pe Fifth Avenue Închirierea unui spaţiu de 50 mp pe Bulevardul Magheru, din Capitală, scoate din buzunar 3.000 euro lunar. Poate părea o sumă însemnată, ... să se extindă în spaţii închiriate.

Semnarea acestei tranzacţii, despre care reprezentanţii locali ai Auchan şi Real nu doresc să comenteze, ar putea reconfigura harta pieţei locale de retail, dar până la anunţul oficial al celor două companii, nimic nu este stabilit cu certitudine.

 

AFLĂ Dubai anunţă planuri imobiliare grandioase: un proiect de peste 5 kmp, cu zone rezidenţiale, hoteluri, magazine şi galerii de artă Dubai este deja căminul celor mai impresionante proiecte imobiliare din lume, dar nu se opreşte aici. Șeicul Dubaiului anunţă cu mândrie că ... unde se contruieşte cel mai mare mall din lume. Proiectul este geandios.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video