Relocarea este cuvantul care pare sa descrie cel mai bine solutia de supravietuire pentru segmentul de birouri si nu numai. La aceste solutii au apelat in aceasta luna trei dintre companiile mari de pe piata romaneasca: Manpower Romania, Agentia de publicitate Frank Group, si o divizie a celui mai mare și dinamic grup farmaceutic din Romania.

Compania de consultanță imobiliară King Sturge este cea care a intermediat cele 3 relocari  in cladiri noi de birouri din zone ultracentrale ale capitalei.

Contractele pentru spațiile închiriate au fost agreate pentru o perioadă de 3 ani, iar procesul de negociere a durat mai putin de 2 luni, pe o piață în care dezechilibrul dintre cerere și ofertă continuă să aibă un impact important asupra nivelului cotat al chiriilor. Remarcăm totuși semne timide de revenire a pieței începând cu luna ianuarie a acestui an, principalii factori fiind dinamica companiilor, care s-au extins sau restrâns în funcție de rezultate, intrarea unor nume noi, dar și încheierea perioadei contractuale pentru chiriașii clădirilor de birouri livrate în perioada 2006 - 2008, care s-au reorientat către clădiri recent finalizate", a declarat Claudia Cetățoiu, consultant în cadrul departamentului de birouri al companiei de consultanță King Sturge.

Compania Manpower Romania, parte a grupului american Manpower Inc., recunoscut ca fiind unul din liderii mondiali în servicii de recrutare, își va reloca una dintre cele 3 divizii existente in Bucuresti în zona Piata Victoriei, intr-o clădire recent finalizata a binecunoscutului dezvoltator de clădiri de birouri, rezidențiale și comerciale - Alesonor. Factorii determinanti în luarea deciziei de relocare au fost conditiile contractuale avantajoase, calitatea foarte bună a constructiei și nivelul superior al serviciilor oferite.

Agentia de publicitate Frank Group a inchiriat, in vederea relocarii, o suprafata de 420 m2 intr-o cladire noua din zona Piata Romana, unde isi va desfasura activitatea începand cu luna in curs, ca urmare a extinderii operatiunilor.

O alta companie, divizie a celui mai mare și dinamic grup farmaceutic din Romania, cu peste 3.100 de angajați in tara, a inchiriat o suprafata de 750 m2, intr-un imobil recent finalizat din zona Unirii, cu o suprafata totala de 9.500m2. Compania a considerat oportună relocarea dintr-o zona limitrofa a capitalei intr-una centrala, avand o accesibilitate mai buna a angajatilor la mijloacele de transport în comun si o expunere superioară catre clienti.



19 April 2010