Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 

Restanţierii Prima Casă pot scăpa de executarea silită. Află în ce condiţii.

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 7680

Creditele Prima Casă sunt, pentru mulţi români, singura soluţie prin care pot avea acces la o locuinţă. Avansul mic, ratele mici, toate îi încurajează să se înhame la un credit de până la 30 de ani. Totuşi, aceasta este o perioadă lungă de timp, în care se pot întâmpla multe, iar unii clienţi pot ajunge în incapacitate de plată. Ce se întâmplă în acel moment?

Imopedia.roDupă primele trei luni de restanţe se trece la executarea silită

90 de zile. Acesta este timpul pe care îl au la dispoziţie clienţii Prima Casă pentru a-şi achita datoriile. Din acel moment, banca poate cere plata garanţiei de la stat.

Până acum statul plătea băncii 100% soldul finanţării şi apoi executa imobilul, de unde putea să îşi recupereze sau nu paguba. Pierderea îi revenea în totalitate statului dacă suma recuperată era mai mică. Acum, statul recuperează 50% din pierdere. Se execută imobilul, apoi se împart banii: 50% către bancă, 50% către stat.", au declarat pentru IMOPEDIA.ro reprezentanţii FNG.

Practic, Băncile nu au scăpat de Ordonanţa 50. ANPC continuă să aplice amenzi Sute de filiale bancare din întreaga ţară au fost amendate de inspectorii ANPC. Instituţiile financiare nu eliberau răspunsuri cu privire la ... băncile au pierdut un avantaj şi acum îşi asumă jumătate din pierdere. Tocmai de aceea, este de aşteptat ca ele să fie mult mai stricte în alegerea clienţilor. Iar pentru a fi siguri că au primii acces la toate sursele de venit ale clientului, băncile pun gaj pe conturile acestuia. Deci clientul care ajunge în incapacitate de plată va avea salariul virat jumătate către bănci, jumătate către stat.

Astfel, banca este din ce în ce mai interesată să facă o selecţie mai bună a clientului. Dacă până acum, plata era garantată de stat şi ştia că dacă nu plăteşte creditul, îşi recuperează integral finanţarea, acum își va recupera doar 50%, iar restul - din imobilul finanţat. E din ce în ce mai interesată banca să aibă o atenţie sporită şi la client, şi la imobil, şi la evaluarea acestuia.", adaugă reprezentanţii FNG.

Unii clienţi pot fi scutiţi de executarea silită

Totuşi, pentru situaţiile speciale în care reţinerile din salariu generează consecinţe sociale deosebite, legea prevede că se poate decide suspendarea temporară sau totală a executării silite, în funcţie de motivele invocate de client. Un exemplu în acest sens ar fi un client care îşi pierde serviciul. Dar această mişcare se poate face doar la iniţiativa clientului, care trebuie să depună o cerere la ANAF.

Dar executarea conturilor şi a proprietăţii nu este dorită de niciuna dintre părţi. Tocmai de aceea, în toată istoria programului guvernamental au existat aproximativ 20 de cazuri de executări. Iar pentru a se evita trecerea la restanţă a creditelor şi executarea garanţiei, în Opt bănci s-au înscris la Prima Casă 4. FNG explică de ce nu a demarat încă programul guvernamental Fondul Naţional de Garantare a creditelor aşteaptă un răspuns de la mai multe autorităţi ale statului pentru a putea da startul programului Prima ... Prima Casă 4 a apărut posibilitatea reeşalonării, rescadenţării sau modificării valutei creditelor acordate. Acest lucru se va face însă în limitele impuse de bancă, sub rezerva verificării de către Fondul Naţional de Garantare a menţinerii condiţiilor de eligibilitate a programului, precum şi a menţinerii valorii garanţiei acordată iniţial fiecărui beneficiar în cadrul programului.

Clienţii ajunşi în Biroul de Credit pot accesa creditele Prima Casă

Dar restanţele pot fi problematice şi dacă au existat alte rate, înainte de a accesa creditul Prima Casă. De fapt, ele pot fi un motiv suficient pentru ca băncile să îţi respingă dosarul de creditare, dar aceasta nu este o regulă. Decizia de creditare aparţine în totalitate fiecărei bănci înscrise în programul Prima Casă. Banca va lua în considerare atât suma restantă, vechimea restanţei, cât şi motivele care au dus la neplata datoriilor. Prin urmare, în condiţiile în care există o motivaţie solidă, aici intervine din nou motivul pierderii locului de muncă, se poate solicita creditul dorit. Trebuie îndeplinită însă o serie de condiţii. Află mai multe informaţii despre condiţii:

- Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă? Vrei să ştii dacă îţi poţi cumpăra sau construi o casă prin programul Prima Casă? Iată care sunt criteriile de eligibilitate:1. În noua ... Cine poate lua un credit Prima Casă?

- În maximum 10 zile ar putea începe Prima Casă 4 Mult a fost, puţin a rămas. Noile norme de aplicare a programului Prima Casă 4 au fost publicate, în sfârşit, în Monitorul Oficial. ... În maximum zece zile ar putea începe Prima Casă 4


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video