Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Restaurarea Arcului de Triumf va costa circa 7 milioane euro

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2562

Lucrările de consolidare, restaurare şi conservare a Arcului de Triumf din Bucureşti sunt estimate la 30 milioane lei (circa 7 milioane euro. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a declarat că în curând va semna contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) pentru începerea lucrărilor.

Arcul de TriumfPentru consolidarea, restaurarea şi conservarea Arcului de Triumf, cerea a fost depusă în decembrie 2009, iar evaluarea a durat mai bine de un an şi şase luni. Valoarea totală a proiectului este de 30 milioane lei, iar asistenţa financiară nerambursabilă este de 22 milioane lei.

"După părerea mea, Arcul de Triumf ar fi trebuit să intre în consolidare ieri", a spus Sorin Oprescu, citat de NewsIn.

Primarul oraşului Bucureşti a menţionat că nu va fi amenajată nicio cafenea sau restaurant pe terasa monumentului, aşa cum se vehicula în urmă cu câţiva ani.
Totodată, Primăria Capitalei şi MDRT vor mai semna contracte şi pentru consolidarea şi reabilitarea Observatorului astronomic "Vasile Urseanu", pentru care este depusă cererea de finanţare din 18 decembrie 2009. Proiectul, în valoare de 11 milioane lei, a fost aprobat spre finanţare pe 14 aprilie 2011.

Alte proiecte care aşteaptă să fie evaluate sunt cele privind reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului la spitalul clinic de copii Dr. Victor Gomoiu, precum şi cel pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului de la Foişor.

Un alt proiect important pe care municipalitatea vrea să îl demareze, de 88 milioane lei, din care asistenţa nerambursabilă este de 24 milioane lei, este un pasaj în zona Piaţa Sudului, pe sub Şoseaua Olteniţei.

"Avem încă în evaluare, dar în foarte scurt timp vom semna celelalte două proiecte, pentru Observatorul astronomic şi Arcul de Triumf, şi sperăm ca în felul acesta să contribuim la creşterea gradului de absorbţie al fondurilor europene pe regiunea Bucureşti-Ilfov, care, într-adevăr, a mers greu. A mers cel mai greu dintre toate regiunile de dezvoltare la nivel naţional", a spus ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video