Vacanţele de Sărbători în oraşele europene s-au vândut ca pâinea caldă, dar încă mai sunt locuri pentru destinaţii însorite de unde vă puteţi întoarce bronzaţi. Dacă lucraţi de Revelion, puteţi pleca în vacanţă chiar în primele zile ale lui 2012!

22790-img_6912.jpgTenerife - petreceri la cald

Dacă doriţi să vă bronzaţi de Revelion şi să vă bucuraţi de soare şi de mare în Tenerife, cea mai frumoasă şi exotică insulă din Europa, trebuie să vă grăbiţi. Căldura localnicilor şi a insulei atrage ca un magnet turiştii de pretutindeni, din această cauză hotelurile sunt pline şi la avion mai sunt foarte puţine locuri", declară Mădălina Dincă outgoing manager Prestige Tours.

Înscrieri se mai pot face până pe 29 decembrie, inclusiv, iar un pachet turistic costă de la 999 Euro/pers. pentru transport cu avionul, transferuri, şase nopţi aazare cu mic dejun la Hotel Fanabe Costa Sur de patru stele şi cina de Revelion. Pentru copiii între 2 şi 11 ani, tariful este de la 585 Euro/pers.

Anul Nou este întâmpinat în întreaga lume cu sărbătoare, iar Tenerife nu se abate de la această regulă.  O diferenţă apare totuşi la miezul nopţii, când pentru fiecare bătaie a ceasului se mănâncă boabe de struguri. În cele mai mici oraşe au petreceri, cum ar fi Garachio dansaţi într-o discotecă în aer liber, în

piaţa oraşului în faţa formaţiei de muzică şi în faţa artificiilor lansate din Town Hall. Aici primiţi şi o punguţă de petrecere (conţine o pălărie colorată, un instrument de făcut zgomot şi struguri).

Spectaculoasă este şi piaţa din faţa bisericii din staţiunea Los Cristianos, unde mii de petrecăreţi se strâng cu sticle de şampanie Cava, dar şi staţiunile Santa Cruz de Tenerife şi La Laguna, renumite pentru focurile de artificii spectaculoase. Temperaturile sunt numai bune de petreceri, se înregistrează 19 grade Celsius. La masă veţi descoperi  savoarea mâncărurilor locale - fructele de mare, peştele, sangria, rom cu miere, sosurile specifice insulei, „mojo verde" şi „mojo rojo", toate cu un gust inconfundabil. În Costa Adeje merită să alegeţi restaurantul La Nonna, asemănător cu un conac toscan unde se serveşte peşte gratinat cu brânză, carne de vită cu sos de trufe, Mushroom Ravioli, tiramisu cu ciocolată şi suc de portocale şi tartă cu mere asezonată cu îngheţată caramel.

Sharm el Sheikh pe ritmuri de Ibiza

Hotelurile din Sharm el Sheikh organizează adevărate petreceri aşa că veţi avea surpriza de a trece de la chefurile de pe plajă la o distracţie mai altfel, într-un iglu, cu o alee plină de specialităţi culinare şi cu sculpturi de gheaţă. Veţi întâlni urşi polari şi pinguini de gheaţă. După cina festivă, formaţiile hotelurilor oferă spectacole în stilul Vegas sau vă invită la dans pe ritmuri spaniole, iar hainele de gală nu sunt obligatorii.

Cele mai animate petreceri au loc în clubul Pacha care vă aşteaptă cu un spectacol de lumini, DJ faimoşi pe care vara îi vedeţi în Ibiza şi acrobaţi. La miezul nopţii se deschide şi magazinul clubului, de unde puteţi cumpăra haine şi accesorii hippie. La shoppingul prin staţiune, localnicii vă vor servi cu berea Sakara sau cu o cafea, apă rece sau ceai fierbinte de hibiscus. Pentru egipteni e o provocare să negocieze cu turiştii, iar dacă arătaţi talent într-ale negociatului, chiar vă vor strânge mâna. Nu puteţi rezista nici tentaţiei de a cumpăra delicioasele curmale, mirodeniile sau ceaiurile aromate.

Pe 23 decembrie este ultima zi de înscriere pentru Revelionul în Sharm el Sheikh, iar pachetele turistice au preţuri de la 559 Euro/pers. Pentru transport cu avionul, transferuri, şapte nopţi cazare cu demipensiune şi asistenţă turistică", declară Mircea Vladu, director Prestige Tours.

Dacă doriţi un sejur în prima parte a lunii ianuarie, charterul cu destinaţia Sharm el Sheikh pleacă pe 3 ianuarie, iar tarifele sunt la fel ca de Revelion.

Pentru Revelion am vândut toate locurile disponibile în destinaţii precum Viena, Praga, Circuit Polonia - Germania - Cehia, Opatija - Croaţia, Costa del Sol şi Budapesta. La mare căutare au fost şi Revelioanele exotice în Maldive, Hong Kong şi Macao, Thailanda, Vietnam şi Cambodgia. Bugetul pentru destinaţiile europene a fost cuprins între 136 şi 405  Euro/pers, iar pentru exotice, a fost necesar un buget de minim 1700 de Euro/pers.," declară Cristina Coroiu, director departament extern Christian Tour.

Mai avem câte două locuri pentru următoarele destinaţii: Anglia, zece zile cu autocar, Grecia - şapte zile cu autocar, Antalya - şase zile avion pentru relaxare într-o oază de calm şi linişte, cu spa-uri şi tratamente cu ciocolată şi lapte, terapie cu ajutorul pietrelor sau programe personalizate de răsfăţ. Turiştii care călătoresc cu maşina proprie pot alege Budapesta (de la 111 Euro/pers.), Praga (cu preţuri între 111 şi 415 Euro/pers.), Paris (tarife cuprinse între 147 şi 780 Euro/pers.). De asemenea, mai sunt locuri la Poiana Braşov şi Sinaia. Termenul limită de rezervare este cu două zile înainte de plecare," declară Teodor Călimănescu, manager Europa Travel.

CITEŞTE ŞI: Top 10 - Cele mai frumoase lumini de Crăciun


27 December 2011