Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cât de solidă e casa ta? Rezistența betonului, explicată pe înțelesul tuturor

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 6480

Betonul este cel mai des folosit material pe șantierele de construcții, indiferent dacă este vorba despre proiete rezidențiale, comerciale sau office. Rezistența cosntrucțiilor depinde de calitatea betonului, iar calitatea betonului depinde de cunoștințele constructorilor. Există câteva criterii clare care trebuie respectate pentru a avea o clădire rezistentă, iar clienții finali care cunosc acest lucru au un avantaj în plus, putând să se asigure că meseriașii își fac treaba ca la carte.

betonBetonul este un material care și-a demonstrat rezistența în mod istoric, dar are și puncte slabe. De exemplu, deși se comportă foarte bine la eforturi de compresiune, nu are aceeași performanță atunci când este vprba despre întindere sau forfecare. Pentru a putea rezista și la asemenea forțe, este nevoie de combinări cu alte materiale. 

„Betonul trebuie ajutat să preia aceste eforturi de întindere sau de forfecare, iar acest lucru se întâmplă prin folosirea de armătură. Cei mai mulți dintre clienți cunosc combinația cu oțelul, dar se mai poate apela și la fibră de sticlă sau diverși polimeri, arată Florin Badiu, constructor Badeflex Construct.

Când betonul cedează: despre greșelile care conduc la o structură fragilă

Pentru că forma și natura agregatelor determină rezistența betonului, constructorii trebuie să știe exact ce materiale să folosească. Betonul este, în esență, un amestec de sfere mici și mari, intercalate. Nisipul reprezintă cele mai mari sfere, iar particulele cele mici sunt reprezentate de ciment. Cimentul are și rolul de liant. Totodată, trebuie făcută clar diferența dintre cimentul tip Portland, cel mai des întâlnit și folosit pentru multiple elemente de beton. Dar la fel de des întâlnit este și cimentul alb, cu mențiunea că acesta este folosit pentru executarea diverselor finisaje.

Pentru a obține betonul, cimentul, apa și agregatele se amestecă și cu diferinți agemți de întărire, în funcție de cât de repede se dorește întărirea. Dacă se amestecă permanent cimentul, așa cum fac cifele, se întârzie întărirea. Dar odată ce s-a întărit betonul, procesul este ireversibil. Este importantă și eliminarea aerului din structura betonului”, arată specialistul în construcții.

Aerul nu poate fi eliminat complet din structura betonului, dar poate fi redus la minimum prin vibrarea acestuia. Unii constructori apelează la baterea cofrajelor cu ciocane de lemn. este important de știut că această metodă nu este una cu rezultate satisfăcătoare, așa că nu trebuie folosită pentru construcții care pot pune în pericol vieți omenești.

„Dacă nu a fost bătătorit bine, dacă s-a vibrat prea mult, dacă a fost turnat de la o înălțime prea mare, sau dacă s-au folosit cofraje defectuos construite, atunci se ajunge la segregarea betonului – pietrele mari rămân jos, iar cele mici se depun la suprafață. Apariția acestor fenomene poate conduce la o lucrare compromisă”, explică expertul în construcții.

În 28 de zile din momentul în care a fost turnat, betonul ajunge la maturitate. Cu alte cuvinte, atunci atinge rezistența finală. În prezența unor factori favorabili, beonul continuă să lucreze și să se întărească la nesfârșit. 

CITEȘTE ȘI:

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video