Cel mai mare hotel din Europa, Rin Grand, din sudul Capitalei, deţinut de fraţii Ionuţ şi Robert Negoiţă, a fost inclus în topul celor mai urâte 15 hoteluri din lume, fiind asemănat cu o închisoare de minimă securitate.

17219-rin_hotel9_cp_f350a01a91.jpgTopul a fost realizat de Jetpacker, site preluat de Reuters, pe listă mai figurând şi Westin Times Square (SUA), Imperial Palace din Las Vegas sau Holiday Inn din Sarajevo.

Hotelul fraţiilor Negoiţă este descris ca fiind proiectat de acum 20 de ani, chiar dacă el a fost construit în 2008.

"Ai crede că cel mai mare hotel din Europa ar arăta mai bine de atât. Chiar dacă a fost construit în 2008, arată de parcă ar proveni din urmă cu 20 de ani, lăsându-ne să ne întrebăm dacă proiectanţii au folosit manuale învechite despre arhitectura modernă când au gândit acest lucru urât - România este în urmă, dar nu ar trebui să fie atât de în urmă", menţionează sursa citată.

Totodată, autorii site-ului adaugă că "în cel mai bun caz, hotelul seamănă cu o închisoare de minimă securitate. În cel mai rău caz, seamănă tot cu o închisoare de minimă securitate. Priviţi toate aceste ferestre cu privelişti către ... alte ferestre".

Hotelul Rin Grand, clasificat la patru stele, are peste 1.400 de camere, fiind construit în urma unei investiţii de 60 de milioane de euro.

Pe lista celor 15 hoteluri-urâte se mai regăsesc: Beetham Tower Hilton (Marea Britanie), Coral Hotel Muscat (Oman), El Algarrobico Hotel (Spania), First World Hotel (Malaezia), Grand Lisboa (Macao), Hotel Unique (Brazilia), Inntel Hotel Zaandam (Olanda), MGM Grand Macau (Macao), Ryugyong Hotel (Coreea de Nord), Son Of Heaven Hotel (China), The Standard Hotel (SUA).

În anul 2008, hotelul deținut de frații Negoiță a avut mai multe probleme așa cum a relatat EVZ. În primul rând a fost vorba de clasificarea unității hoteliere, iar în al doilea rând cu autorizațiile de funcționare în caz de incediu.


Sursa

23 March 2011