Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Imobiliarele şi construcţiile nu mai sunt percepute drept domenii atât de riscante

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1394

Creditele pentru locuinţă sunt rare, după anii care au trecut. Atât băncile cât şi viitorii proprietari încearcă să găsească o soluţie de împrumut care să nu fie riscantă, pe termen lung. În unele cazuri se pare că s-a ajuns şi la o soluţie. Potrivit datelor Băncii Naţionale, creditele pentru locuinţe au crescut, în prima parte a acestui an, iar finanţarea în lei este cea care a oferit cea mai mare siguranţă atât finanţatorilor cât şi împrumutaţilor.

sursa: zf.roCu toate că nu sunt de natură să inducă prea mult optimism, studiile BNR arată o îmbunătăţire a percepţiei asupra riscului de creditare în majoritatea domeniilor economice. Aceleaşi studii relevă însă şi menţinerea cotei de risc, în unele dintre ele. Este vorba despre aceleaşi Construcţiile de după criză sunt mai sigure, mai eficiente şi mai frumoase Parcările, clădirile cu risc de prăbuşire şi kitschul în design sunt principalele probleme pe care trebuie să le depăşească Bucureştiul, pentru ... sectoare care au avut o alertă de risc şi în ultimii cinci ani, respectiv construcţiile, turismul, transporturile, serviciile şi intermedierile financiare. Cu toate acestea, rapoartele BNR menţionează că tranzacţiile imobiliare şi construcţiile sunt percepute drept mai puţin riscante decât în trecutul apropiat. Această percepţie se resimte mai ales în rândul cetăţenilor, pentru că băncile încă mai califică aceste două domenii la cele mai înalte cote de risc bancar.

Se anunţă o uşoară relaxare a condiţiilor de creditare, pentru creditele de nevoi personale

Deşi sunt ceva mai reticenţi, bancherii care au participat la studiul BNR sunt de părere că există posibilitatea unui avans în acordarea creditelor de consum persoanelor fizice,  a ales în cazul celor cu ipotecă dar şi pentru cele asigurate prin garanţii. Acest lucru este valabil însă doar pentru împrumuturile acordate în lei. Teoria bancherilor este bazată pe aşteptarea că, în cazul acestor împrumuturi, se va simţi o uşoară relaxare a condiţiilor de creditare, în viitorul apropiat.

Însă este îmbucurător faptul că, în ceea ce priveşte acordarea de credite de consum persoanelor fizice, Dobânzile interbancare mari: un pericol pentru stabilitatea economică precară După o perioadă atât de agitată din punct de vedere financiar, toţi ochii sunt aţintiţi asupra băncilor şi a modului în care acestea ... bancherii întrevăd un posibil avans pentru cele ipotecare şi pentru cele asigurate prin garanţii, ambele în lei. Tot pentru aceste împrumuturi este anticipată şi o uşoară relaxare a condiţiilor de creditare în viitorul apropiat.

Piaţa creditelor nu este deloc una încurajatoare în acest moment, numărul dar şi valoarea totală a împrumuturilor continuă să scadă. Mai precis, în primul trimestru din 2014 s-au oferit cu 1,2% mai puţine credite decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, numărul împrumuturilor pentru locuinţe a crescut cu 9,4%. Cu adevărat spectaculoasă însă este creşterea observată în cazul creditelor în lei. Acestea au urcat cu 130%, în perioada menţionată.

Diferenţele se manifestă şi de la lună la lună. Astfel se poate observa că soldul creditului neguvernamental a crescut cu 0,2% în prima lună din cel de-al doilea trimestru, până la nivelul de 218,3 milioane lei, echivalentul a 49 milioane euro. Şi în acest caz, se resimte o creştere a creditului în lei, care atinge 0,8%, precum şi o diminuare a creditului în valută până la 0,2%.

CITEŞTE ŞI: 2014: un an bun pentru a lua credite ieftine şi sigure? În ultimul semestru, România a asistat la eforturile susţinute ale băncilor şi BNR pentru a relansa creditarea. Creditele în lei au ... 2014: un an bun pentru a lua credite ieftine şi sigure?


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video