Omul de afaceri Robert Negoiţă a contestat la Curtea de Apel Bucureşti sechestrul pus de ANAF pe bunurile sale, instanţa stabilind la termenul de marţi o cauţiune de aproape 1,5 milioane lei pentru a judeca această cerere.

sursa:www.mediafax.roCurtea de Apel Bucureşti a decis, la termenul de marţi al procesului deschis de Robert Negoiţă împotriva ANAF să stabilească o cauţiune în cuantum de 1% din valoarea bunurilor asupra cărora s-a pus sechestru, adică 1.405.245 de lei, sumă care trebuie achitată până la următorul termen stabilit de instanţă pentru 9 februarie.

Autorităţile fiscale au pus sechestru pe bunurile deputatului PSD Robert Negoiţă, pentru datorii pe care acesta o are la stat de 27-28 milioane euro, suma include şi penalităţile de întârziere, au declarat pentru NewsIn, surse avizate.

Sechestrul a fost pus pentru neplata taxei pe valoarea adăugată (TVA) la tranzacţiile imobiliare realizate pe persoană fizică. Suma iniţială datorată Fiscului de Robert Negoiţă era de 9,5 milioane euro, la care s-au adăugat accesorii şi penalităţi, astfel încât suma totală a ajuns la 27-28 milioane euro, pentru care s-a stabilit valoarea sechestrului.

Astfel, lui Robert Negoiţă i s-a pus sechestru pe bunuri personale, în cea mai mare parte de natură imobiliară, înregistrate pe persoană fizică. Printre acestea se numără şi ansamblul rezidenţial Confort City, din zona industrială Popeşti-Leordeni.

TVA la tranzacţii imobiliare pe persoane fizice se plăteşte la tranzacţiile în valoare de peste 35.000 euro care au caracter de continuitate.

12 January 2010