Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va scoate vineri, 17 iunie, la licitaţie proprietăţile confiscate de la fraţii Robert şi Ionuţ Negoiţă. Vor fi scoase la vânzare 58 locuinţe noi şi 600 locuri de parcare, a căror valoare a fost estimată de proprietari la 5 milioane de euro. Deputatul PSD contestă că ar avea o datorie la stat şi a declarat că "se va lupta singur cu ANAF-ul".

19252-185953-robert-negoita-liviu-adascalitei.jpg„În primul rând ar trebui reglementată situaţia mea cu ANAF-ul . ANAF-ul îmi reproşează mie că nu am încasat TVA de la clienţi în perioada când am vândut, 2005-2008. Nu am încasat pentru că nu prevedea legea. Eu nu sunt de acord să merg împreună cu ANAF să le cer bani acum. Asta vrea ANAF-ul, ca eu să mă duc împreună cu ei şi să luăm bani de la clienţi, de la cei care au cumpărat. Nu vreau ca printre milioanele de oameni amărâţi loviţi de actualul regim să mai fie alte mii de persoane nenorocite. Aşa că am să mă lupt eu singur cu ANAF-ul", a declarat pentru romanialibera.ro deputatul PSD Robert Negoiţă.

ANAF a stabilit că Robert Negoiţă are datorii la stat, prin neplata TVA-ului pentru tranzacţiile imobiliare din anii 2006-2008. Potrivit ANAF, datoria deputatului Negoiţă către bugetul de stat se ridică la peste 28 milioane euro plus penalităţile aferente. Fiscul a pus sechestru pe bunurile din declaraţia de avere a deputatului PSD.

Un alt politician român care se află într-o situaţie asemănătoare este Gigi Becali, care a fost acuzat că are datorii de milioane de euro la bugetul de stat, reprezentând tot neplata TVA-ului pentru tranzacţii imobiliare efectuate.Pentru a recupera datoria ANAF-ul va încerca să vandă un teren din Pipera al lui Becali, în valoare de aproape şase milioane euro.


Sursa

17 June 2011