Grupul spaniol Roca, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de obiecte sanitare, a decis sa amane constructia fabricii de la Prejmer, din cauza crizei financiare, si se asteapta pentru acest an la o crestere similara cu cea din 2008 a sectorului in care activeaza.

4591-joan_jorda.jpg"In ultimii doi ani, Roca a investit peste 20 milioane de euro in Romania. Valoarea investitiilor noastre viitoare va fi ajustata in functie de evolutia pietei", a declarat Joan Jorda, directorul general Roca Obiecte Sanitare.

Compania a achizitionat anul trecut un teren de 15,5 hectare in cadrul parcului industrial din localitatea Prejmer, judetul Brasov, pe care intentioneaza sa construiasca o fabrica de obiecte sanitare. Spaniolii au intrat pe piata locala in 2006 si au avut o strategie agresiva de extindere.

 "Anul 2008 a fost unul bun in evolutia noastra, si ne asteptam la rezultate la fel de bune si pentru 2009, chiar daca ne confruntam cu o situatie economica mai dificila decat in anii trecuti.

Cu toate acestea, suntem pregatiti sa ne ajustam strategia in functie de situatie, in speranta ca ne vom situa la nivelul de crestere al pietei", a mai spus Jorda. Potrivit reprezentantului companiei, Roca se axeaza in acest an pe extinderea portofoliului de produse in functie de cererea actuala si pe reducerea costurilor, fara a recurge la concedieri.

4 May 2009