Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Statistici descurajante: România, fără tranzacţii imobiliare notabile

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2802

România nu a înregistrat nicio tranzacţie imobiliară semnificativă în al doilea trimestru al acestui an. În spatele acestui eşec se află mai multe cauze, printre care dificultăţi de obţinere a finanţării sau percepţia investitorilor vizavi de gradul de risc al pieţei locale.

Statistici descurajante: România, fără tranzacţii imobiliare notabileStatisticile arată că, la sfârşitul lunii iunie, valoarea tranzacţiilor imobiliare cu proprietăţi comerciale - birouri, spaţii de retail, industriale - a rămas la 116 de milioane euro, nivel înregistrat la sfârşitul lui martie.

Cea mai mare tranzacţie în acest an, în România, a fost cea prin care fondul New Europe Property Investments (NEPI) a preluat imobilul de birouri The Lakeview din Bucureşti de la americanii de la AIG/Lincoln şi omul de afaceri Dinu Patriciu. Valoarea tranzacţiei a fost de 61,7 milioane euro. NEPI s-a aflat şi în spatele celei mai mari tranzacţii din 2012: preluarea complexului de birouri City Business Centre Timişoara.

Nici anul trecut Marele dezavantaj al României? Imaginea de peste hotare Banii de peste hotare sunt vitali pentru resuscitarea economică a României. În această parte a Europei, ţara noastră deţine anumite ... nu au fost înregistrate tranzacţii importante pe piaţa imobiliară, atingându-se un volum de doar 25 milioane euro. În primul semestru din 2013, datele arată o scădere de uşoară, în perioada ianuarie-iunie 2012, valoarea tranzacţiilor fiind de 123 milioane de euro.

Cu toate acestea, specialiştii imobiliari îşi păstrează optimismul în ceea ce priveşte investiţiile în sectorul real estate, mai ales pentru sfârşitul anului.

„Sunt câteva tranzacţii în curs, care se vor închide probabil spre sfârşitul anului. Motivele pentru care nu s-au închis tranzacţii semnificative în trimestrul al doilea sunt cele clasice şi arhicunoscute pentru această perioadă: mediul macroeconomic fragil, România văzută ca o piaţă cu grad ridicat de risc, puţini cumpărători activi, dificultăţile de obţinere ale finanţărilor bancare, diferenţe de preţ semnificative între aşteptările vânzătorilor şi ofertele cumpărătorilor, puţine produse de investiţii de calitate instituţională, rate de neocupare destul de mari şi durate de închiriere scurte, etc”, a declarat pentru Mediafax Marius Grigorică, senior business analyst în cadrul departamentului de investiţii DTZ Echinox.

În ce priveşte activele imobiliare scoase la vânzare de către instituţiile bancare, lucrurile se mişcă cu dificultate, procesul de vânzare fiind îngreunat de gradul scăzut de flexibilitate al băncilor.

Lucrurile par să se mişte mai bine în alte ţări, aflate şi ele sub imperiul crizei: în total, în Europa Centrală şi de Est, în primele cinci luni ale acestui an, au fost încheiate tranzacţii de 3,7 miliarde euro, cu 30% mai mari decât în primele şase luni din 2012, potrivit CBRE. Mai mult, în această regiune, în perioada menţionată, au fost încheiate nu mai puţin de zece tranzacţii ce depăşesc 100 milioane euro.

CITEȘTE ȘI:  Banii asiatici, salvarea Europei. Cum întâmpină România investitorii chinezi? China are toate şansele să depăşească SUA, iar cât de curând am putea asista la o schimbare de putere la nivel mondial. Europa ... Banii asiatici, salvarea Europei. Cum întâmpină România investitorii chinezi?

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video