Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

România, țara cu cel mai ieftin teren arabil din UE

Publicat: | Autor: Andreea Nitoi | Numar afişări: 1681

Olanda a avut, în anul 2016, cel mai scump teren arabil din Uniunea Europeană (UE). Acolo, prețul mediu al unui hectar de teren arabil a fost de 63.000 de euro. La polul opus se află România, unde un hectar de teren arabil costa, în 2016, de 32 de ori mai puțin: doar 1.958 de euro, arată un raport publicat de Eurostat.

 

agricolCu toate că prețul terenului arabil din fiecare regiune din Olanda este mai mare decât în toate celelalte state membre UE, în 2016, cel mai scump teren arabil a fost înregistrat în regiunea Liguria din Italia, unde un hectar a fost vândut la prețul mediu de 108.000 de euro. Cel mai ieftin teren agricol achiziționat în 2016 a fost cel în regiunea Yugozapaden din Bulgaria, unde prețul mediu a fost de 1.165 de euro.

 

În perioada 2011 - 2016, cea mai mare creștere a prețurilor terenurilor arabile a fost înregistrată în Cehia, Lituania, Estonia, Letonia și Ungaria.

 

În ceea ce privește arendarea terenului arabil, cele mai ridicate valori au fost înregistrate, în 2016, în Olanda (în medie - 791 de euro/an), iar cele mai mici în Letonia (în medie - 46 de euro/an). Datele pentru Belgia, Germania, Grecia, Italia, Cipru, Malta, Portugalia și România nu sunt disponibile, precizează raportul Eurostat.

 

Prețul terenului arabil este influențat de o serie de factori – naționali (legislația în domeniu), regionali (climă, apropierea de anumite centre) și locali (calitatea solului, gradul de înclinare), dar și de cerere și ofertă (o importanță aparte o au legile care reglementează condițiile în care străinii pot cumpăra terenuri).

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video