Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

România construieşte rapid autostrăzi, dar rămâne pe ultimul loc la numărul de kilometri construiţi

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5409

Guvernanţii români par să se fi săturat să fie tachinaţi pe marginea subiectului „kilometri construiţi de autostradă”. Aşa se face că acum, cu cei aproape 60 de kilometri construiţi în 2011, am reuşit să urcăm direct pe locul doi în topul celor mai active ţări la construit de drumuri expres, din regiune. Totuşi, numărul total de kilometri de autostradă rămâne de departe cel mai mică din zonă.

sursa: oradesibiu.roCu cei 58 de kilometri de autostradă construiți în România anul trecut, am reușit să surclasăm Ungaria și Bulgaria, dar am rămas mult în urma Poloniei, care a construit de patru ori mai mult decât noi: 217 km de autostradă.

  • Ungaria a construit 41,6 km de autostradă
  • Bulgaria a construit 19 km de autostradă

Astfel, Polonia, România, Ungaria şi Bulgaria au finalizat anul trecut, cumulat, circa 335 km de autostrăzi.

România are un total de 392 kilometri de autostradă

Însă, în ceea ce priveşte ierarhia în funcţie de lungimea totală a reţelei de autostrăzi:

  • Polonia este pe primul loc, cu aproape 1.200 km
  • Ungaria - peste 1.100 km
  • Bulgaria - aproape 500 km
  • România - 392 km

Anul trecut, Ministrul Anca Boagiu promite noi kilometri de autostradă pentru anul ce urmează Anul viitor aduce încă 90 kilometri noi de autostradă, respectiv tronsoanele Bucureşti-Ploieşti şi Medgidia-Constanţa, promite ministrul Anca ... România a finalizat tronsonul Arad-Timişoara şi a marcat mai multe inaugurări parţiale pe tronsoane precum Medgidia-Constanţa şi centura la profil de autostradă a Constanţei. Pe de altă parte, polonezii au deschis circulaţiei trei tronsoane pe autostrada A1, care traversează ţara de la nord la sud, un tronson pe autostrada A2, care traversează ţara de la est la vest, dar şi centura la standard de autostradă a oraşului Wroclaw, potrivit lui Mikolaj Karpinski, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Economiei Maritime din Polonia.

CITEŞTE ŞI  Autostrăzi şi drumuri finalizate, în sfârşit. România se pregăteşte pentru investitori sau pentru alegeri? După ani întregi de aşteptări, tergiversări şi întârzieri, vestul României are, în sfârşit, drumuri civilizate. ... Autostrăzi şi drumuri finalizate, în sfârşit. România se pregăteşte pentru investitori sau pentru alegeri?

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video