Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

România este într-un plin proces de schimbare, pe piaţa imobiliară

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3218

Certificatul energetic, clădirile verzi şi standardele de calitate sunt viitorul pieţei imobiliare. şi nu vorbim despre planuri pe termen lung, căci schimbările au început să apară deja. Acum, se lucrează la detalii. Acestea sunt concluziile celei de-a două ediţii Real Estate Club, un proiect marca IMOPEDIA.ro.

Sursa: IMOPEDIA.roÎn urmă cu câţiva ani, conceptul de clădire verde era unul abstract, care atrăgea după sine costuri suplimentare descurajante. Astăzi, clădirile verzi au devenit emblematice pentru orice constructor care vizează calitatea. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu certificatul energetic, una dintre cele mai controversate proiecte ale momentului.

„Situaţia cu certificatele s-a îmbunătăţit, în sensul că lumea a aflat şi a început să accepte necesitatea certificatului. Oamenii au înţeles rolul acestui act. La început, a fost privit ca o nouă cheltuială inutilă, dar când clienţii şi-au dat seama că prin acel certificat află lucruri importante despre cheltuieli viitoare legate de acel imobil, au fost dornici să îl solicite. Totuşi, încă este loc de mai bine”, arată Emilia Cerna Mladin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Auditorilor Energetici.

În scurt timp, se va ajunge la momentul la care nicio tranzacţie nu va fi permisă fără certificatul energetic. Din punct de vedere legal, acest lucru nu este posibil nici acum, dar lipsa sancţiunilor îi face pe cei mai mulţi să neglijeze acest aspect. Acelaşi progres s-a resimţit şi în piaţa construcţiilor, unde tot mai mulţi dezvoltatori şi proprietari se gândesc să construiască verde.

„Mulţi dezvoltatori nici nu ştiu ce înseamnă  un certificat verde. Ei ştiu doar că nu pot să o vândă, dacă nu e verde.  În curând, va exista şi o cultură a acestui segment. În SUA, a durat 10 ani pentru a trece de la un simplu concept la implementarea lui la două treimi din clădiri care aplică sau folosesc standardele Leed. Nu cred că va dura aşa de mult în România, piaţa se mişcă mai repede. Este o ţară mai mică, populaţia mai mică”, spune Randy Tharp, managing director Epstein în cadrul Real Estate Club.

„Odată ce ajungi să lucrezi după aceste standarde, nu ai cum să nu îţi doreşti să le foloseşti la fiecare proiect”, completează Mihaela Moraru, specialist BREEAM Octagon.

Schimbările ce urmează sunt cu atât mai evidente cu cât tot mai multe companii puternice, internaţionale, tatonează terenul pentru a intra în România cu investiţii de sute de milioane de euro. Potrivit consultanţilor imobiliari, aceştia aşteaptă momentul cel mai bun pentru a investi, astfel încât să maximizeze atât şansele de succes, cât şi profitul obţinut.

CITEȘTE ȘI Experţi imobiliari: „Acum este cel mai bun moment pentru a cumpăra o proprietate. Anii următori ar putea veni cu scumpiri” Experţii imobiliari din piaţă locală, indiferent dacă este vorba despre dezvoltatori, consilieri sau agenţii imobiliare, sunt de părere că acum este ... Experţi imobiliari: „Acum este cel mai bun moment pentru a cumpăra o proprietate. Anii următori ar putea veni cu scumpiri”

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video