Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

România este pe primul loc în UE după procentul proprietarilor

Publicat: | Autor: Andreea Nitoi | Numar afişări: 1685

Peste 95% dintre cetățenii români erau, în 2016, proprietarii caselor în care locuiau. Potrivit  raportului Eurostat, acesta este cel mai mare procent de proprietari de case înregistrat în statele membre UE.

pareja 6În România, procentul cetățenilor care sunt proprietarii caselor în care locuiesc era, în 2016, de 95,6%, acesta fiind cel mai ridicat procent din Uniunea Europeană. România este urmată de Croația și Lituania, unde 89,9% dintre cetățeni dețin propria locuință și Slovacia, unde procentul acestora este de 89,5%.

La polul opus se situează Austria, Danemarca și Germania. Astfel, dacă 62% dintre austrieci dețin o locuință, procentul danezilor care sunt proprietari este de 58,6%, în timp Germania ocupa, în 2016, ultimul loc în clasament. Acolo, mai puțin de jumătate dintre cetățenii țării (49,8%) dețineau o proprietate în 2016. 


 

 Doar o treime dintre cetățenii străini din UE sunt proprietari

Potrivit raportului publicat de Eurostat, la nivelul Uniunii Europene,  media cetățenilor care sunt proprietari cu acte în regulă este de 70,6%. Pe de altă parte, procentul străinilor care dețin propria locuință este de numai 30%.

Cel mai mare procent al cetățenilor străini care dețin o proprietate a fost înregistrat, în 2016, în Lituania – 88%, Estonia – 85,4% și Croația – 82,4%.

Slovenia (19,1%), Autria (19,9%) și Italia (20,7%) sunt statele Uniunii Europene în care doar o mică parte dintre cetățenii străini au reușit să achiziționeze o locuință.

 

Aproape toți românii de peste 55 de ani sunt proprietari

Procentul românilor cu vârsta cuprinsă între 55 și 64 de ani care dețineau o proprietate era, în 2016, de 98,5%, arată raportul Eurostat.

Totuși, același raport indică faptul că aproape jumătate dintre cetățenii români (48,8%) locuiau, în 2016, în locuințe supraaglomerate, în condițiile în care media UE era de 16,3%. Această problemă era aproape inexistentă în Cipru, unde doar 1,7% dintre cetățeni stăteau într-o locuință supraaglomerată și Belgia, unde procentul cetățenilor care nu aveau suficient spațiu era de 2,3%.

 

 15% dintre români abia fac față cheltuielilor

România este pe lista celor șapte state membre UE unde peste 10% dintre cetățeni sunt împovărați de costurile cu locuința.

Astfel, în anul 2016, cu această problemă se confruntau cetățenii din Grecia (39,6%), Bulgaria (18,4%), Danemarca (16,3%), Germania (15,2%), România (14,1%), Marea Britanie (12,1%) și Olanda (11,2%). 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video