Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

România, pe locul 5 în Europa în ce priveşte ieftinirea locuinţelor

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3989

Piaţa imobiliară din România a continuat să scadă şi în 2012, preţul locuinţelor înregistrând a cincea mare scădere din Europa. Înaintea noastră în clasamentul european se află Olanda, Spania, Grecia şi Irlanda, potrivit unui studiu realizat de portalul globalpropertyguide.com.

România, pe locul 5 în Europa în ce priveşte ieftinirea locuinţelorPreţul proprietăţilor din România a scăzut în 2012 cu peste 10% faţă de anul trecut, procentul ne situează pe locul cinci în Europa în ceea ce priveşte Clienţii care ezită, cumpără locuinţe mai scumpe. Află care este explicaţia Nevoia de locuinţe este încă stringentă în România. Oamenii vor să se mute, dar adesea nu îşi permit preţurile cerute. ... ieftinirea proprietăţilor. Pe piaţa imobiliară românească, preţul locuinţelor a scăzut constant din 2008, ieftinirea depăşind 50% în marile oraşe, inclusiv Bucureşti. Cele mai bruşte scăderi s-au atins în primii ani ai crizei imobiliare.

Pe prima poziţie în topul realizat de Global Property Guide se află Irlanda, cu un minus de 13,17% în primele nouă luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2011. Grecia ocupă locul doi, cu o reducere de 12,47%, urmată fiind de Spania (-11,87%), Olanda (-11,43%).

Dintre cele 23 de ţări europene incluse în studiu, 14 au marcat Apartamentele din Titan şi Pantelimon pierd lunar până la 1.000 euro din valoare Preţurile apartamentelor continuă să scadă în Titan şi Pantelimon. În prima jumătate a acestui an, locuinţele din estul Capitalei s-au ... scăderi de preţuri, şi în doar nouă dintre acestea, preţul apartamentelor a înregistrat creşteri.

„Multe dintre pieţele europene continuă să fie afectate. Acestea sunt Portugalia, cu o scădere a preţului de 9,7%, Croaţia (-8,03%), Polonia (-7,64%), Bulgaria (-6,84%), Ucraina (-4,41%), Lituania (-4,36%), Slovacia (-4,13%), Rusia (-3,98%), Marea Britanie (-3,97%) şi Suedia (-3,17%). Toate acestea, cu excepţia Slovaciei şi a Suediei, au înregistrat scăderi ale preţurilor caselor şi în ultimul trimestru”, se arată în studiu.

Sunt şi ţări unde criza nu a afectat preţul proprietăţilor. Austria a avut o creştere de 7,53%, în timp ce în Norvegia locuinţele s-au scumpit cu 6,55%.

Creşteri mai mici s-au observat în Turcia (4,96%), Lituania (3,38%), Elveţia (3,27%), Germania (3,16%), Estonia (2,62%) şi Islanda (2,28%).

CITEȘTE ȘI Bucureştenii vor apartamente noi cu două camere, sub 60.000 euro Bucureştenii interesaţi de achizuţia unei locuinţe noi se uită, cu precădere, spre apartamentele cu două camere, potrivit IMOPEDIA.ro. Bugetul alocat ... Bucureştenii vor apartamente noi cu două camere, sub 60.000 euro

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video