Indicele preţului locuinţelor a scăzut în trimestrul trei din 2012 cu 0,7% în Zona euro şi cu 0,4% în ţările din Uniunea Europeană comparativ cu precedentele trei luni. Cele mai mari ieftiniri s-au atins în România, unde preţul locuinţelor a scăzut cu 4,2%, potrivit datelor publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

29411-investment-250x140.jpgÎn rândul statelor membre ale Uniunii Europene, cele mai mari creşteri anuale ale indicelui preţului locuinţelor a fost înregistrat în:

  1.  Estonia (+2,6%)
  2.  Letonia (+2,3%)
  3. Marea Britanie (+1,7%)


Cel mai puternic declin a fost atins în:

  1. România (-4,2%)
  2. Olanda (- 3,9%)

AFLĂ de ce spun specialiștii  Hercesa că 2013 va fi un an greu pentru piaţa imobiliară

România se află pe ultimul loc din UE în ce priveşte locuinţele cu acces la Internet

Jumătate dintre gospodăriile de la noi beneficiază de acces la Internet în bandă largă, faţă de 87% în Suedia. Pe penultimul loc se află Bulgaria care a înregistrat un procent de 51%, conform Eurostat.

În 2012, cele mai utilizate servicii de Internet au fost trimiterea şi primirea email-urilor (89% dintre utilizatori), căutarea de informaţii despre bunuri şi servicii (83% dintre utilizatori). S-au extins şi alte activităţi în rândul utilizatorilor din ţările membre ale Uniunii Europene: 61% citesc ştiri online, 54% folosesc serviciile de internet banking, 52% postează mesaje pe reţelele de socializare şi 50% folosesc servicii legate de călătorii.

Statisticile Eurostat mai arată că în România, 73% dintre utilizatori accesează internetul pentru a citi ştiri şi ziare online, 8% folosesc serviciile de internet banking, 48% postează mesaje pe reţelele de socializare, 24% folosesc servicii legate de calatorii şi 9% au nevoie de internet pentru crearea unui website sau a unui blog. 


CITEȘTE ȘI: Sfaturi pentru siguranta cumparaturilor online

 

4 February 2013