Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 

România se pregăteşte pentru finalul Prima Casă 4. Ce urmează?

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 7254

Finalul Prima Casă 4 este aproape, iar existenţa unei noi ediţii este pusă sub un semn de întrebare prea mare pentru ca o asemenea ipoteză să fie luată în calcul pentru moment. În aceste condiţii, bancherii sunt primii care se gândesc la soluţii care să îi convingă pe clienţi să prindă din nou curajul necesar pentru a accesa credite. Cel mai important mesaj este poate faptul că nici băncile nu îşi mai doresc produse care să pună în pericol siguranţa clienţilor. Astfel, pe piaţă au apărut mai multe credite ieftine care aşteaptă momentul potrivit.

Prima CasaCu bune şi rele, programul Prima Casă este văzut de toţi participanţii la industria imobiliară drept unul dintre cele mai bune lucruri care s-au întâmplat în perioada de criză. În aceste condiţii, suplimentarea de 200 milioane euro anunţată de Ministerul Finanţelor nu este altfel decât binevenită, dar ea aduce cu sine şi certitudinea faptului că a patra ediţie a programului guvernamental este aproape de final. Cât despre existenţa unei noi ediţii, oficialii FNGCIMM au anunţat deja că Prima Casă 4 va începe, cel mai probabil, la începutul lunii mai. Aceasta ar putea fi ultima ediţie a programului Primul credit prin Prima Casă 4 va fi acordat la începutul lunii mai, imediat după ce se vor semna protocoalele cu băncile. Această declaraţie ... sunt foarte puţine şanse de concretizare. Și totuşi, speranţă mai există.

„Consider că Prima Casă este un program foarte util, îndeosebi persoanelor care nu deţin un avans foarte mare. Personal, mă aştept să fie iniţiat « Prima Casa 5 » şi să se aloce noi fonduri. Dacă acest fapt va întârzia să se întâmple sau chiar nu va mai avea loc, aşteptăm băncile să iasă pe piaţă cu dobânzi competitive la creditele ipotecare în lei”, a spus pentru IMOPEDIA.ro Daniel Amza, senior broker AV Brokers.

Numărul celor care vor un credit Prima Casă a crescut în ultimele luni

Pentru clienţi însă, Ce urmează după Prima Casă 4 şi unde se pot muta cei cu salarii cuprinse între 500 şi 1.000 euro? Atât Bucureştiul, cât şi periferia oraşului au fost împânzite cu locuinţe accesibile, construite în perioada de criză. ... viitorul creditării pare să se termine odată cu programul Prima Casă. Aşa cum era de aşteptat, pe măsură ce se micşorează plafonul, apetitul clienţilor pentru finanţare creşte considerabil. Teama că vor rămâne în afara programului şi că vor fi nevoiţi să se finanţeze convenţional îi motivează pe români să se grăbească.

„Compania noastră a efectuat o statistică pentru anul anterior în ceea ce priveşte numărul creditelor ipotecare standard, comparativ cu creditele de Prima Casă, şi sunt aproximativ egale. Prognoza pentru acest an însă a fost ca numărul clienţilor de Prima Casă va creşte, iar statisticile lunare ne dau dreptate până acum. Acest fapt se întâmplă îndeosebi din cauza avansului de minim 25% vizat de noul Regulament BNR, la creditele ipotecare in euro, coroborat cu faptul că încă nu s-a creat o cultură a ipotecarului în lei, unde avansul ar fi de numai 15%”, continuă Daniel Amza.

Între timp, activitatea FNGCIMM s-a intensificat. Perioada de finalizare a fondurilor împreună cu posibilitatea de suplimentare a acestora dar şi opţiunea de retragere a fondurilor de la băncile care nu au credit suficient şi plasarea lor la Prima Casă 4: cel mai bun vânzător de credite, din teama că ar putea fi ultima ediţie Prima Casă 4 poate fi catalogată astfel: o necesitate pentru clienţi, o provocare pentru bancheri, o gură de aer pentru economie. Aportul acestui ... instituţiile financiare care au vândut mai bine, fac din această perioadă una foarte agitată.

„Noi vedem permanent ce plafon mai are fiecare bancă în parte, ţinem legătura cu ele pentru a corela informaţiile noastre cu numărul dosarelor aflate în aprobare. În momentul în care banca termină fondurile, trebuie să ne înştiinţeze pe noi şi, totodata, Ministerul de Finanţe. În momentul în care se termină cei 200 de milioane de euro, este greu de spus ce va urma. În orice caz, dacă anul acesta nu se vor epuiza fondurile, atunci anul viitor va exista o nouă hotărâre de guvern pentru realocarea lor. Nu sunt  fonduri de tip revolving, să curgă automat până la finalizare”, au declarat pentru IMOPEDIA.ro oficialii FNGCIMM.

Mai multe bănci au terminat deja fondurile, dar nu au anunţat oficial acest lucru

Prima Casă nu se încheie. Ministerul de Finanţe suplimentează banii pentru acest program Plafonul pentru Prima Casă 4 este aproape de final. Există deja bănci care au început să refuze clienţii care vor să se înscrie în ... Câteva bănci au terminat deja fondurile sau sunt foarte aproape de epuizare, deşi niciuna dintre ele nu a anunţat oficial acest lucru. Chiar şi fondurile suplimentare ar putea fi epuizate în următoarele câteva luni.

„Este greu de crezut că băncile nu vor termina aceşti bani anul acesta. Instituţiile financiare care primesc fonduri suplimentare sunt în special cele mari, care şi-au finalizat plafoanele iniţiale fără probleme, care au un mecanism funcţional de creditare, clienţi pe listele de aşteptare şi care cu siguranţă nu vor întâmpina niciun obstacol în plasarea acestor fonduri suplimentare”, ne-a declarat Radu Zilişteanu, profesor doctor în economie.

Între timp, băncile îşi pregătesc planul de rezervă. Produsele adaptate vremurilor şi un context economic stabil vor conduce cu siguranţă către un sistem sănătos de creditare, sunt de părere specialiştii.

„În cazul în care economia românească prezintă suficiente premise de succes, va creşte volumul de credite. Este nevoie de o nouă perioadă de succes, câţiva ani, în care să se vadă că există nişte reguli care sunt aplicate cu succes, să se simtă reforma. Dar dacă se stârneşte o panică la nivel internaţional, atunci şi în România se va simţi o panică atât la nivelul clienţilor, cât şi la nivelul investitorilor”, arată Mihai Bogza, preşedintele Bancpost.

În ultimul an, aproximativ 20.000 români au contractat credite în valoare de 400 milioane euro prin Prima Casă 4. Băncile au primit zilnic cereri de credite în valoare medie de două milioane euro. Această sumă a crescut în ultima perioadă, odată cu numărul în creştere al solicitărilor.

CITEȘTE ȘI Cum afli cu exactitate ce bănci mai au sau nu bani pentru Prima Casă? Creditarea prin Prima Casă 4 s-a transformat într-o nebuloasă. Este clar că există câteva bănci care şi-au epuizat plafonul, precum şi ... Cum afli cu exactitate ce bănci mai au sau nu bani pentru Prima Casă?


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
(UPDATE) Nemulţumiţii cu PRIMA CASĂ au cerut ieri socoteală celor de la FNGIMM
@Elena: Dragi solicitanți de împrumut Sunteți în dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această societate de împrumut [...]
(UPDATE) Nemulţumiţii cu PRIMA CASĂ au cerut ieri socoteală celor de la FNGIMM
@Angga: Buna tuturor, Sunt un creditor privat, ofer un împrumut la 2% aceasta este o companie legitimă cu onoare și diferență suntem [...]
Investitor imobiliar, caut sector rentabil în Bucuresti
@Carmela Norton: Buna, Ai nevoie de ajutor financiar? Sunteți în orice criză financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria [...]
Investitor imobiliar, caut sector rentabil în Bucuresti
@Citrus Loans: Căutați un împrumut? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Citrus împrumuturi oferă toate tipurile [...]
Atentie! Băncile pot bloca conturile celor care nu îşi actualizează datele personale
@oceanicfinance: Acesta este Oceanic-Finanțe pe care le oferim împrumuturi persoanelor fizice și companiilor din întreaga lume, suntem [...]
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video