Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Românii au construit mai puţin anul acesta faţă de 2010

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 987

Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a scăzut în primele opt luni din 2011 cu 5,6%, la 27.167, faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent, potrivit datelor furnizate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Autorizatii de construireScăderi s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare:

  • Sud-Muntenia (-633 autorizaţii)
  • Nord-Est (-567 autorizaţii)
  • Centru (-442 autorizaţii)
  • Sud-Vest Oltenia (-278 autorizaţii)
  • Vest (-191 autorizaţii),


Creşteri au fost în regiunile Nord-Vest (+334 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (+135 autorizaţii) şi Sud-Est (+46 autorizaţii).

Potrivit datelor INS, în luna august s-au eliberat 4.345 autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale, în creştere cu 11,9% faţă de luna iulie 2011 şi în scădere cu 7% faţă de luna august 2010, din care 68,3% sunt pentru zona rurală.

Distribuţia în profil regional evidenţiază o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale faţă de luna precedentă, cele mai semnificative înregistrându-se în regiunile de dezvoltare Nord-Est (+165 autorizaţii), Sud-Vest Oltenia (+113 autorizaţii), Sud-Est (+78 autorizaţii) şi Nord-Vest (+68 autorizaţii). În regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 12 autorizaţii.

În luna august, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, se remarcă o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-325 autorizaţii), scăderi semnificative înregistrându-se în regiunile de dezvoltare Nord-Est (-200 autorizaţii), Sud-Muntenia (-136 autorizaţii) şi Sud-Vest Oltenia (-43 autorizaţii). Creşteri uşoare au fost în regiunile de dezvoltare Nord-Vest, Bucureşti-Ilfov şi Vest.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video