Cunoscut de toată lumea ca una dintre cele mai romantice destinaţii din lume, Parisul nu poate fi uitat niciodată. Numit şi oraşul îndrăgostiţilor sau oraşul luminii, capitala Franţei îi încântă şi pe cei mai morocănoşi dintre noi. Parisul înseamna dragoste, distracţie, viaţă de noapte, cultură, bucătărie delicioasă.

Foto::http://www.i-turism.roToate acestea crează atmosfera şi farmecul inconfundabil al oraşului de pe Sena. Anual peste 25 de milioane de turişti vizitează capitala Franţei, încântaţi de varietatea de atracţii turistice pe care le oferă oraşul luminii.

O garsonieră cochetă, situată în podul unei vile din cartierul Latin amenajată cu bun gust poate fi închiriată cu 130 euro/week-end. Frumuseţea acestei locuinţe  constă în faptul că proprietarul a profitat de faptul că podul este destul de înalt şi a reuşit să construiască o scară astfel încât a creat o garsonieră cu două niveluri. La "etaj", spaţiul mic a permis amplasarea a două paturi mici.

Astfel, în garsoniera de 45 de mp se pot caza patru persoane, două la "etaj" şi două la "parter" unde se află şi o canapea.

Aproape de Bazilica Sacré Cœur, într-o zonă liniştită şi verde, o garsonieră de 40 mp, modern mobilată şi complet utilată se poate închiria pentru un week-end cu 100 de euro. În centru, pentru acelaşi tip de locuinţă, chiria poate ajunge şi la 200 euro, în funcţie de dotări şi suptafaţă. La periferia oraşului, tarifele scad şi sub 75 de euro pentru un week-end.

 

Cu 250 de euro, vă puteţi caza într-un apartament cu două camere la un sfert de oră distanţă de celebrul bulevard Champs Elysées. Apartamentul spaţios cu geamuri mari, modern mobilat este ideal pentru patru persoane. 

La cinci minute de Notre Dame, un apartament cu două camere, într-un imobil din secolul XVIII, cu mobilă simplă, veche ajunge la 180 de euro.

O ofertă interesantă am găsit-o la zece minute de faimosul muzeu Luvru. Un apartament vechi din secolul XVIII cu strictul necesar în el se poate închiria cu 185 de euro de sâmbătă până duminică.

Pentru un apartament (70mp) cu trei camere aproape de Grădinile Tuileries, proprietarul cere 345 de euro pentru un week-end. Locuinţa are mobilier vechi masiv şi se află într-o clădire veche de trei secole, dar renovată de curând. În ce priveşte dotările, turiştii vor găsi în casă doar strictul necesar. Cine se mulţumeşte şi cu o zonă semicentrală, plăteşte mai puţin. Astfel, pentru trei camere, turiştii pot plăti şi 250 de euro.

 

 

 

 

22 October 2009