RomReal a vandut un teren in centrul Constantei, cu o suprafata de 5.437 metri patrati, pentru 2,3 milioane de euro, in cadrul strategiei de renuntare la unele active in vederea consolidarii situatiei financiare, a anuntat dezvoltatorul imobiliar.

14222-93469_articol.jpgPretul obtinut corespunde cu cea mai recenta evaluare independenta a valorii terenului, a precizat RomReal intr-un comunicat.

Tranzactia face parte din strategia de vanzare de active, pentru consolidarea situatiei financiare, iar RomReal lucreaza pentru noi operatiuni de acest tip, in viitorul apropiat, potrivit Mediafax.

"Sunt multumit sa am realizat vanzarea la o valoare care corespunde celei mai recente evaluari. In aceasta perioada dificila, am finalizat o tranzactie care demonstreaza atractivitatea portofoliului de terenuri ale RomReal", a declarat directorul general al RomReal, Kay Thorkildsen.

Ea a adaugat ca RomReal va continua sa caute oportunitati de vanzare pentru consolidarea capitalului companiei.

RomReal, firma inregistrata in Bermude, are capital norvegiano-britanic si dezvolta proiecte imobiliare in Romania prin intermediul firmei Westhouse, cu sediul central in Constanta.

In trimestrul al doilea, RomReal detinea active in valoare de 56,57 milioane de euro, comparativ cu 58.85 milioane euro la sfarsitul anului trecut.

Compania a inregistrat in trimestrul al doilea pierderi inainte de impozitare de 3,38 milioane de euro.

RomReal detinea la sfarsitul trimestrului al doilea 16 proprietati in Romania - terenuri si dezvoltari imobiliare - cu o suprafata totala de 1,266 milioane metri patrati, mai mare cu 62.000 metri patrati decat aria controlata la finele anului trecut.

Westhouse anunta la inceputul anului 2007 investitii de 1,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare in Romania, principalele orase vizate fiind Bucuresti, Constanta si Brasov. Proiectele urmau sa includa spatii rezidentiale, comerciale si de birouri, in total fiind prevazuta constructia a 4.500 de locuinte, finalizate in perioada 2011-2012.


Sursa

11 October 2010