Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Roubini: Grecia va renunţa la moneda euro, în mai puţin de un an. Va urma Portugalia

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5599

Grecia şi Portugalia vor părăsi Zona euro, cât de curând, susţine Nouriel Roubini. Grecia ar putea renunţa la moneda unică în următoarele 12 luni, iar după scurt timp, va veni rândul Portugaliei. Declaraţiile faimosului economist au fost făcute în cadrul Forumului Economic Mondial, ce se desfăşoară zilele acestea la Davos, în Elveţia.

Nouriel Roubini, economistul care a prezis criza financiară mondialăGrecia nu este singurul stat european aflat în insolvenţă, dar va fi primul care va părăsi Zona euro. Nu după mult timp, va veni şi rândul Portugaliei, iar 2012 ar putea fi ultimul an în care aceste state vor mai fi membre ale uniunii monetare. Declaraţiile îi aparţin lui Nouriel Roubini, economist în cadrul Universităţii New York, faimos pe plan internaţional deoarece a prezis criza financiară recentă. Acesta a comparat Europa nu mai este prima alegere a celor care doresc să emigreze. Află care sunt cele mai căutate ţări. Recesiunea din Zona euro, ce pare să se prelungească la nesfârşit, ridică o nouă problemă: atât muncitorii necalificaţi, ... situaţia Zonei euro cu un accident feroviar ce se desfăşoară cu încetinitorul, dar al cărui sfârşit este inevitabil, notează publicaţia Bloomberg.

„Nu numai Grecia, ci şi alte ţări se află în insolvenţă, de asemenea. Europa se află într-o recesiune severă şi există o probabilitate de 50% ca Zona euro să se destrame, în următorii trei-cinci ani. Grecia ar putea părăsi Zona euro în următoarele 12 luni, iar în cazul Portugaliei ar putea dura puţin mai mult”, a spus Roubini, citat de Bloomberg.

În urmă cu trei luni, deţinătorii particulari de obligaţiuni grecești au convenit cu oficialii europeni ca valoarea nominală a datoriei de peste 200 miliarde euro să fie redusă cu 50%, prin preschimbarea voluntară a obligaţiunilor, pentru noi titluri. Dar de atunci, economia s-a înrăutăţit, astfel că încercarea de a reduce datoria Greciei la 120% din PIB, până în anul 2020, a devenit mult mai dificil de îndeplinit.

Acordul cu deţinătorii privaţi de obligaţiuni elene este legat de al doilea pachet de finanţare de la FMI şi partenerii europeni ai Greciei, ţară ce are de răscumpărat, până la 20 martie, obligaţiuni în valoare de 14,5 miliarde euro.

Atât Grecia, cât şi creditorii săi privaţi, au declarat că au înregistrat progrese importante în discuţiile de la Atena despre acordul de reducere a datoriilor, înţelegere necesară pentru ca statul elen să poată primi cel de-al doilea pachet de ajutori financiar extern.

CITEȘTE ȘI:  Banca Mondială se pregăteşte pentru un nou val de criză economică Turbulenţele din Zona euro au potenţialul de a declanşa o nouă criză financiară, iar lumea trebuie să se pregătească pentru acest lucru. Aceasta este ... Banca Mondială se pregăteşte pentru un nou val de criză economică


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video