Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Rubla, noua super-monedă. Marii investitori cumpără masiv ruble

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2147

Rubla este cel mai mare pariu al momentului, după ce investitorii de top au început să achiziționeze masiv moneda rusească. Acest lucru a condus la reacția firească de apreciere a rublei, care devine tot mai puternică și se estimează că va rămâne așa până la sfârșitul anului. Nu la fel de bune sunt perspectivele pentru euro și dolar, rubla fiind într-o constantă apreciere față de cele mai importante două monede internaționale.

rublaFondurile de investiții considerate drept reper în întreaga lume au început achiziția masivă de ruble, fapt care a condus la o creștere cu 23% față de începutul anului. De altfel, încă din luna ianuarie, atunci când moneda rusească a atins un nivel minim, specialiștii au început să discute despre potențialul de creștere, în perspectiva în care piața petrolului urma să își revină. Totul a decurs conform scenariului.

Fondurile de investiții trimit mesaje clare despre interesul pe care îl au față de rublă. Sunt voci care spun că nu există o zi fără achiziții de active denominate în ruble, alții estimează creșteri de multe procente față de zilele anterioare. Toate acestea se transformă în realități datorită evoluției prețului petrolului”, a explicat pentru IMOPEDIA.ro Daniel Mihai, broker financiar. 

Rusia este condusă de prețul petrolului, iar prăbușirea acestuia ar putea afecta întreaga lume

Exact prețul petrolului este cel care controlează într-o proporție covârșitoare întreaga piață rusească, iar acum, pe acest segment, se observă o stabilitate mult așteptată. Ieftinirea cu până la 60% față de nivelul de anul trecut a fost îngrijorătoare, denotând fragilitate pentru economia globală.

Prăbușirea prețului petrolului conduce întreaga lume în haos, așa că este de înțeles reacția de extaz la adresa rublei, odată cu stabilizarea relativă a petrolului. Aceste planuri de investiție sunt alimentate și de declarațiile potrivit cărora petrolul a atins deja nivelul minim de la începutul anului și acum urmează doar creșteri, precum și faptul că banca centrală a rusiei are toate pârghiile necesare pentru a controla inflația”, continuă brokerul financiar. 

De la începutul anului până acum, în timp ce rubla s-a apreciat cu 23%, prețul petrolului a crescut cu 43%. Acest lucru a convins băncile locale, care se luptă cu situația economică precară a țării, să își mărească progresiv expunerea pe rublă, de la 1%, cât era anul trecut, până la 4%, în prezent. 

CITEȘTE ȘI:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video