Atrasă de viaţa din Cluj-Napoca, o bucureşteancă şi-a cumpărat, în 2008, un apartament la mansarda unui bloc nou. Ultima dată când a ajuns însă în inima Transilvaniei s-a trezit că deasupra locuinţei sale a mai fost construit un etaj!

19582-casa_14_46acb26dc9.jpg"Când mi-am luat apartamentul, tocmai venisem de la Bucureşti şi am vrut neapărat să stau la ultimul etaj, ca să nu am vecini deasupra şi să fie linişte", povesteşte Dana Proinov, care a plătit 60.000 de euro pentru locuinţa sa aflată la mansardă şi care are şi terasă. "Nu lucrez în Cluj şi nu locuiesc foarte mult aici, iar ultima dată când am venit am crezut că am nimerit în alt bloc. M-am trezit cu nişte schele şi cu încă un etaj construit deasupra mansardei", spune Dana.

Nimeni nu a fost sancţionat

Femeia le-a cerut socoteală constructorilor, dar pentru că aceştia au dat din colţ în colţ, a făcut o sesizare la primărie. Controlul autorităţilor a scos la iveală faptul că noul etaj a fost ridicat fără autorizaţie, însă nu a fost luată nici o măsură. "Imediat după ce au început lucrările, mie mi-a crăpat tavanul la bucătărie. Mi-e teamă să nu cadă sau să se întâmple ceva mai rău", mărturiseşte bucureşteanca.

Le-au pus casa la pământ, cu un buldozer

Soţii Joeri şi Annabella Cant, tot din judeţul Cluj, au avut şi ei probleme cu legalitatea construcţiilor. Cei doi susţin că au rămas fără casa visurilor lor, din cauza unei greşeli în dosarul de autorizaţie. La patru ani după ce şi-au ridicat vila în Floreşti, recent, familia Cant şi-a văzut locuinţa demolată, în urma unei sentinţe judecătoreşti. Soţii au depus o sesizare la Poliţie, pe motiv că demolarea a avut loc pe când ei erau plecaţi din localitate şi că nu au fost anunţaţi din timp, pentru a-şi putea salva lucrurile. Cel care le-a vândut terenul în 2005 susţine însă că locuinţa a fost dărâmată în baza unei sentinţe judecătoreşti, de care tinerii aveau cunoştinţă şi care are la bază o greşeală din dosarul topografic, întocmit pentru autorizaţia de construcţie a casei.


Sursa

5 July 2011