La Londra a fost inaugurat One Hyde Park, unul dintre cele mai exclusiviste complexuri rezidenţiale din lume. Preţul celui mai ieftin apartament depăşeşte şase milioane de lire sterline. Cel mai scump ajunge însă la preţul record de 140 milioane lire.

16115-one_hyde_park_96685200.jpgComplexul rezidential One Hyde Park a fost dezvoltat de un joint venture intre CPC Group si Waterknights, o companie detinuta de prim-ministrul Qatar-ului, seicul Hamad bin Jassim Al Thani. Ansamblul oferă 86 de apartamente, cu preţuri între 6,5 milioane lire sterline (7,7 mil. euro), în cazul locuinţelor cu un singur dormitor, şi 140 milioane lire sterline (166 mil. euro).

Complexul mai include un cinematograf, o piscina de 21 de metri, saune, o sala de gimnastica, un simulator de golf si o pivnita cu vinuri. Cei care vor locui acolo pot beneficia de serviciile unor valeti sau majordomi. Dezvoltatorul sustine ca 60% din apartamente au fost deja cumparate, in principal de cetateni straini din Orientul Mijlociu si Asia.

Apartamentul de 140 milioane lire a fost vândut încă din luna august a anului trecut, înainte de finalizarea proiectului, iar numele noului proprietar nu a fost făcut public.

Proprietarii complexului se aşteaptă să încaseze peste un miliard de lire sterline din vânzarea apartamentelor.


Sursa

21 January 2011