Ziua Agentului Imobiliar va avea o ediție inedită, anul acesta. Se vor duce bătălii ale experienței, va exista un foc încrucișat al opiniilor solide și vor fi expuse discursuri bine documentate. Vom face haz de necaz și vom identifica noi metode de a susține în continuare piața imobiliară. Din 15 aprilie până în 15 mai, IMOPEDIA.ro va pune sub lupă tot ce este cu adevărat relevant în piața imobiliară. Împreună facem diferența!

 

VREAU SA PARTICIP!
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Salariu mediu de agent imobiliar: 10.000 dolari/lună. Condiţia: o pregătire extrem de bună.

Piaţa imobiliară din România încă este la început de drum. Mecanismele de funcţionare abia se formează, iar tranzacţiile, dar şi consilierea, se fac în multe cazuri după ureche. Deşi pare greu de crezut acum, va veni şi la noi ziua în care clientul nu se va întreba dacă să lucreze sau nu cu un agent imobiliar, ci pe care agent să îl aleagă dintre specialiştii de pe piaţă. Aceasta este situaţia în SUA, de exemplu, unde chiar şi în vremuri de cruntă recesiune pe piaţa imobiliară, salariul mediu depăşeşte 10.000 dolari/lună.

Salariu mediu de agent imobiliar: 10.000 dolari/lună. Condiţia: o pregătire extrem de bună.Pentru a excela în meseria pe care o face, agentul imobiliar trebuie să fie şcolit. El are nevoie de cursuri permanente de perfecţionare. În ţările civilizate, cursurile de calificare sunt o condiţie sine qua non. La noi, în multe cazuri încă se pune problema dacă asemenea cursuri îşi au rostul. În SUA există numeroase certificări care atestă faptul că un agent este specializat pe un anume segment din piaţă.

Five Star Leaders: specialiştii cei mai bine plătiţi în vremuri de criză

De exemplu, una dintre cele mai bine cotate acreditări din ultimii ani se numeşte Five Star Leaders. Este un domeniu foarte tehnic, mai apropiat de finanţe decât de vânzările de locuinţe. Se referă, în principal, la intermedierea dintre proprietarii ajunşi să nu mai poată plăti ratele şi instituţia financiară care a acordat creditul. Puţini agenţi imobiliari au optat pentru această certificare: aproximativ 600, dintr-un total de 100.000, potrivit statisticilor RE/MAX din 2010. Cât câştigă un agent imobiliar pe timp de criză? Mii de euro. Domeniul imobiliar a fost dintotdeauna unul dintre cele mai căutate de cei care vor un loc de muncă. Este un segment dinamic, în care, dacă ... Dar cei care au ajuns acolo, au avut mult de câştigat. Veniturile medii anuale pentru acest tip de specialişti se ridică la 130.000 dolari. Deci peste 10.000 dolari/lună.  

„Băncile nu ştiu ce să facă cu proprietăţile care se întorc la ele, din diferite motive. Dacă se ajunge la execuţie, mulţi clienţi vandalizează locuinţele înainte să plece din ele. Astfel, dincolo de valoarea scăzută, de problemele economice, mai este un minus din daune. Este nevoie de cineva care cunoaşte piaţa şi clienţii, o persoană care să conducă spre o înţelegere amiabilă. Tehnicile de negociere sunt din domeniul vânzărilor, iar agenţii sunt acreditaţi şi instruiţi în această direcţie, astfel că pot intermedia reeşalonarea creditului, revânzare sau orice altceva. Este o afacere foarte bună pe timp de criză. Am cunoscut un astfel de specialist care, împreună cu alţi doi-trei colaboratori, au avut 700 de astfel de tranzacţii într-un singur an”, arată Adrian Şişchin, director regional RE/MAX.

Venituri medii anuale de peste 100.000 dolari pentru agenţii imobiliari specializaţi în tranzacţiile în care sunt implicaţi proprietarii vârstnici

Următoarea cea mai bine plătită categorie de specialişti imobiliari este cea numită Certified Residential Specialists. Aceştia câştigă, în medie, 113.000 dolari/an şi se ocupă de domeniul rezidenţial. O altă ramură a domeniului rezidenţial este formată de agenţii care sunt specializaţi în tranzacţiile cu proprietăţile persoanelor în vârstă. Ei se numesc Senior Real Estate Specialist şi câştigă în medie 101.000 dolari/an.

„Există o întreagă strategie şi un întreg curs pentru cei care lucrează cu vânzarea şi cumpărarea unor proprietăţi ale oamenilor de o anumită vârstă. Avuţia acestora, în general, este reprezentată de propria locuinţă, este bunul lor cel mai de preţ. Sunt foarte multe metode de a tranzacţiona aceste proprietăţi. De exemplu, se vinde unui investitor care acceptă ca proprietarul să trăiască în continuare în casa lui”, continuă Adrian Şişchin.

Certificarea preferată a agenţilor imobiliari din SUA: distressed properties

Cei mai mulţi agenţi imobiliari din SUA au optat în a lucra cu proprietăţile problematice. Certificarea lor se numeşte Certified Distressed Property Experts, iar câştigurile medii sunt de 107.000 dolari/an. Agenţii care se ocupă de reprezentarea exclusivă la nivel înalt au obţinut certificarea numită Acreditate Buyer Representative şi câştigă, în medie, 101.000 dolari/an. Dar toate aceste cursuri sunt adresate exclusiv celor care au obţinut deja o diplomă de agent imobiliar.

„Aceste certificări sunt obţinute de către agenţii imobiliari după obţinerea licenţei ce le dă dreptul de practică. În cele din urmă, menţinerea dreptului de practică evoluează către educaţie continuă cu urmare de cursuri la minimum doi ani, întrucât numeroase elemente se schimbă, cum ar fi legislaţia, astfel că este firesc ca un profesionist să adopte un model de pregătire continuă”, completează oficialul RE/MAX.

În România, legea agentului imobiliar este într-un permanent proces de dezbatere. Între timp, companiile oferă cursuri interne de perfecţionare, există chiar şi câteva cursuri oferite de stat. Cea mai recentă iniţiativă în acest sens este cea iniţiată de ARAI: Agenţii imobiliari vor fi evaluaţi, pentru a fi declaraţi competenţi Agenţii imobiliari, care formează una dintre cele mai contestate bresle din România, vor fi evaluaţi pentru a fi declaraţi ... Centrul de Evaluare şi Certificare a Competenţelor Profesionale. Specialiştii centrului vor putea declara agenţii imobiliari interesaţi „Competent” sau „Încă nu competent”.

CITEŞTE ŞI 66% dintre români încheie tranzacţii imobiliare fără ajutorul unui agent imobiliar Teama românilor de agenţi imobiliari este deja proverbială, dar cifrele care demonstrează această teorie sunt dure: 95% dintre cei care ... 66% dintre români încheie tranzacţii imobiliare fără ajutorul unui agent imobiliar


 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
 
IMOBILIARE CU UMOR
propusa de
Daniel Dobre
VEZI GALERIA
Trimite ideea ta umoristică despre sectorul imobiliar! Cea mai bună sugestie va fi pusă pe hârtie de un caricaturist şi premiată.
Eveniment organizat de
IMOPEDIA
Parteneri
ADAMA RGR
Parteneri strategici
ARAI APAIR UNAI Asociatiaimobiliara REMAX Spider aktivtherm Imobiliar Foto
Parteneri media
Romania Libera GSP Casa mea realitatea.net romaniatv.net economica TNI Project Expo Efin My Bucharest Ansambluri Bucuresti

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video